20 / 04 / 2024

Lens Yapı 2020’de 1,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens Yapı 2020’de 1,5 milyar lira ciro hedefliyor!

Lens Yapı, 2020'de tamamlayacağı projelerle birlikte 1,5 milyar lira ciro hedefliyor. Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Kutlu, “2020’de 500 yeni istihdam yaratıp 1,5 milyar lira ciroya ulaşmaya hedefliyoruz” dedi.



Lens Yapı, 2005’de inşaat ve taahhüt sektöründe tecrübeli dört firmanın ortaklığında kuruldu: Aydınoğlu Yapı, Mah İnşaat, Egal İnşaat, Renium Yapı. Şirketin yönetim kurulunda ise ikinci jenerasyondan uçak mühendisi Mert Kutlu (30), mimar Yaşar Aydın (36), inşaat mühendisi Barış Aksus (46) var.

Forbes'te yer alan habere göre; Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Mert Kutlu, Lens Yapı’nın kuruluşunda gerçekleşen ortaklığın nedenini “Güçlü bir finansal yapıyla konut sektörüne yeni bir dinamizm getirmek, günümüz taleplerine hızlı cevap veren konut ve ticari projeler üretmek” olarak açıklıyor.

Lens Yapı’nın 2020 yılına dair iş planlarında, İstanbul, Kurtköy’ün gelişen potansiyeline paralel olarak Lens İstanbul’un ikinci etabına başlamak var. 2016’da bölgede yaptıkları 75 milyon dolarlık arsa yatırımı üzerine konut, otel, ticari alanlardan oluşan karma bir proje inşa edilecek. Lens İstanbul’un ilk etabından kalan son 50 konut satışı tamamlamak üzere... 85 ticari alanın bulunduğu Lens Yaşam Merkezi de açıldı. Burada Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük oyuncak müzesinin yanı sıra ünlü sanatçı Devrim Erbil’in sanat galerisi bulunuyor. “2020’de 500 yeni istihdam yaratıp 1,5 milyar lira ciroya ulaşmaya hedefliyoruz” diyor Kutlu ve ekliyor: “Ayrıca Ataşehir ve Maltepe projelerini tamamlamaya yönelik inşaat çalışmalarımız devam edecek.”

Kutlu, inşaat sektörünün 2018’den bu yana daralmasına rağmen kamu bankalarının faiz indirimleri, KDV desteğinin devam etmesi, vatandaşlık yatırım teşvikinin 250 bin dolar seviyesine gelmesiyle birlikte konut satışlarının yeniden yükselişe geçtiğini söylüyor. “Zaten sektörün en çok tıkandığı kısım lüks konut” diyor “Lens Yapı olarak uygun losyonlardaki projelerin uygun fiyatlarla satışından yanayız.”

Buna rağmen girdi maliyetlerindeki artışın gelecek dönemde satış fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor. Kutlu’ya göre deprem riskinin üst seviyede olduğu İstanbul’da, 2020’de sektörün en çok konuştuğu konu kentsel dönüşüm olacak. “Konut yenilemesinin hızla devam etmesi gerekiyor” diyor, “Vatandaşlarımızın da talebi bu yönde.”
 


Geri Dön