18 / 04 / 2024

Devre mülk dolandırıcılığına dikkat!

Devre mülk dolandırıcılığına dikkat!

Son dönemlerde "Bedava tatil kazandınız" mesajıyla başlayan süreçte yapılan devre mülk dolandırıcılığında birçok kişinin mağdur olduğu açıklandı. 



Devre Mülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Veysel Saltan "Türkiye genelinde 150 bin mağdur olduğunu tahmin ediyoruz" - "İnternette, ilçelerde benzin istasyonlarında kurulan stantlarda form doldurtarak, insanları tatil kazandınız diye davet ederek adeta hipnoz ediyorlar ve sözleşme imzalatıyorlar" diye açıklama yaptı. 

Mağdurlardan Hülya Kurt ise "Tatile gidemiyorum. Kar amaçlı satış yapacağımızı söyleyerek sattılar ama maalesef yeri de almıyorlar, kiraya da veremiyoruz" dedi.

Devre Mülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Veysel Saltan, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'nin birçok yerinde devre mülk mağduru bulunduğunu dile getirdi. Genellikle sürecin "Bedava tatil kazandınız" mesajıyla başladığını dile getiren Saltan, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde 150 bin mağdur olduğunu tahmin ediyoruz. 60 bin kişinin tapusu var. İcralık olanlar var, senetli, sözleşmeli olanlar var. Hiç ödemeyenler de var. Dernek olarak son 2 ay içinde 200 vatandaşı kurtardık. Verilen sözlerin yerine bambaşka durumla karşılaşılıyor. Son dönemlerde birçok mağdur oluştu. Her bedava denilene kanmasın vatandaşlar. İnternette, ilçelerde benzin istasyonlarında kurulan stantlarda form doldurtarak, insanları tatil kazandınız diye davet ederek adeta hipnoz ediyorlar ve sözleşme imzalatıyorlar."


Geri Dön