17 / 04 / 2024

DHL Express operasyon binası hizmete girdi

DHL Express operasyon binası hizmete girdi

Uluslararası lojistik ve ekspres taşımacılık şirketi DHL Express'in Atatürk Havalimanı operasyon binası (Gateway) hizmete girdi



DHL Express Türkiye Operasyon Direktörü Savaş Yaşar, Gateway binasında düzenlenen basın toplantısında, havaalanı operasyon binasının 4 milyon avro yatırımla en son teknoloji ve yüksek standartlarla tasarlandığını söyledi.

Binanın 4 bin metrekare açık, 2 bin 452 metrekare de kapalı alandan oluştuğunu kaydeden Yaşar, 55 metre uzunluğundaki hareketli konveyor ile aynı anda 10 uçak konteynerine yükleme ve boşaltma yapılabildiğini ifade etti.

Savaş Yaşar, 2009 yılının zor bir yıl olduğunu, kriz nedeniyle maliyetleri kısmalarına rağmen, uluslararası taşımacılıkta servis performanslarını en üst düzeye taşıdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz bölgede, 160 DHL ülkesi içerisinde en iyi operasyon performansı gösteren ülke olduk ki bu, çok çok önemli. Bu ödül, birçok kriter gözetilerek veriliyor. En önemli kriter olan, gelen ve giden gönderilerin
teslimat performansında yüzde 96 başarı oranını yakalamamızdır. Bu, sektör için çok iyi bir performans rakamı. Uçaklarımız, krize rağmen yüzde 85 doluluk oranlarıyla yılı tamamladı. Uçağımızın airbus A300 ve 43 tonluk bir uçak olduğunu düşünürseniz nasıl bir performansı yakaladığımız görülür. Bunun dışında servis kalite performansı kriteri ise yüzde 100 olarak gerçekleşti. Bu da şu anlama geliyor, biz gönderileri taşırken aslında gönderilerin datalarını da taşıyoruz.

Müşteriden gönderiyi teslim aldıktan sonra 15 dakika içinde bunu bilgi ortamında tanımlıyoruz. Müşterilerimiz de 15 dakika içinde DHL network ağına girerek gönderisinin durumunu takip edebiliyor."

-"TABA A" SERTİFİKASI-
Binaların güvenliğinin de çok önemli olduğuna işaret eden Savaş Yaşar, Gateway binasının güvenlik standardı konusunda, Teknoloji Varlıklarını Koruma Birliğinin (TAPA) en yüksek değerlendirme notu "TAPA A"yı almaya hak kazandığını belirtti. Yaşar, "Bu sertifikayı alabilmek çok kolay değil. Biz de bu sertifikayı alabilmek için her şeyi ona göre dizayn ettik. Geçen ay "TAPA A" sertifikasını yüzde 99,47'lik başarı oranıyla aldık. Bu da çok çok önemli" dedi.

Yaşar, ön bürolarda müşterilerden alınan gönderilerin yüzde 100'ünde, fiziksel kontrol yapıldığını, istasyonlara gelen gönderilerin de x-ray cihazları ve diğer güvenlik aşamalarından geçirildiğini kaydederek, her aşamada maksimum güvenliği sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

DHL Express Türkiye Genel Müdürü Michel Akavi de 2009 yılında yaşanan ekonomik kriz ve ekonomilerdeki küçülme beklentisine rağmen, Türkiye'de geçen yılın son çeyreğinde olumlu gelişmeler yaşandığını ifade ederek, şöyle dedi:

"2009 yılının hedefini, 2008 rakamları ile aynı seviyede kalmak ya da yılı yüzde 1-2 gibi ufak bir büyüme ile kapatmak olarak belirlemiştik. 2009 yılında sektörde yüzde 10 civarında bir daralma yaşandı. Ama biz hızlı hava taşımacılığımızdaki yüzde 52'lik payımızı geçen yıl 4 puan artırdık. Esasında krizi iyi yönettik. Hazırlıklarımızı iyi yaptık. Türkiye'nin Afrika ve Orta Doğu'ya açılması uluslararası taşımacılığa olumlu yansıdı. 2009 yılında işlem hacmimiz, 2008 yılına göre pozitif olarak gerçekleşti. Gelir anlamında TL bazında yüzde 10, gönderi sayısı anlamında yüzde 1 büyüme kaydettik. Ben 2010 yılında yüzde 3 civarında bir büyüme öngörüyorum, bu 1-2 puan daha artabilir."
AA


Geri Dön