19 / 04 / 2024

Dikey orman projesi Çin ve İstanbul'dan sonra Hollanda'da!

Dikey orman projesi Çin ve İstanbul'dan sonra Hollanda'da!

Şehir hayatına daha fazla yeşillik sokmak amacıyla ortaya konulmuş dikey orman konsepti Hollanda'ya taşınıyor. İsviçre, Paris, Arnavutluk ve Şangay'da da dikey ormanlar planlanma aşamasında.



Şehir hayatına daha fazla yeşillik sokmak amacıyla ortaya konulmuş dikey orman konsepti Çin ve İstanbul'dan sonra Hollanda'da hayata geçirilecek. Yeni yaşam bölgesi projesinin ihalesini Mimar Stefano Boeri aldı. Boeri,  Hollanda'nın ilk dikey ormanını Utrecht şehrinde inşa edecek. 


Doğayla içiçe olma fikrini yeşil binalar ile koruyan proje Çin'in Nanjing şehrinde ve İstanbul'un 4. Levent bölgesinde yükseliyor. 


Hollanda'da inşa edilecek projede  iki dikey orman binası kurulacak. Binaların birisi Boeri tarafından yapılırken diğeri ise Hollandalı bir mimari ofisi olan MVSA tarafından hazırlanacak.


Toplam 90 metre yüksekliğinde olacak ‘The Hawthorne Tower' ismindeki dikey ormanın üstünde 30 farklı türden 360 ağaç ve 9 bin 640 yeşillik ile toplamda 10 bin bitki bulunacak. Projenin 2019'da başlayıp 2022'de tamamlanması planlanıyor.


The Hawthorne Tower, devreye girdiğinde, 5,4 ton değerinde karbondioksiti havan yok etmek amaçlanıyor. Binada daireler dışında ofisler, fitness ve yoga stüdyoları, bisiklet park alanı ve herkese açık bir yeşil dinlenme merkezi de yer alacak.



Sözcü


Geri Dön