20 / 04 / 2024

Dikili çok amaçlı spor kompleksinin inşaatı sürüyor!

Dikili çok amaçlı spor kompleksinin inşaatı sürüyor!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un prestij projeleri kapsamında hayata geçirilen dev yatırımlardan biri olan ve "Dikili'nin hayali" olarak nitelendirilen Dikili Belediyesi Çok Amaçlı Salon Kompleksi'nin inşaatında adım adım sona yaklaşılıyor.



Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un prestij projeleri kapsamında hayata geçirilen dev yatırımlardan biri olan ve "Dikili'nin hayali" olarak nitelendirilen Dikili Belediyesi Çok Amaçlı Salon Kompleksi'nin inşaatında adım adım sona yaklaşılıyor. Kompleksin hizmete açılmasıyla tesisler kent tarihinin ilki olma unvanını alacak.


SON RÖTUŞLAR


Dikili Belediyesi'nin 1 milyon 399 bin 900 TL'ye ihale ettiği projede yüklenici firma inşaat çalışmalarının % 80'i tamamlayarak, son rötuş işlemlerine geçti. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen kompleksin hizmete açılması ile tüm birimlere ev sahipliği yapacak olan kompleks Dikili Belediyesi'ni ağır kira yükünden kurtulacak.


KENT TARİHİNİN İLKİ


İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mimar Buğra Akın, Şubat ayının ortası itibariyle yeni hizmet binasında Dikilili vatandaşlara hizmet vermeyi planladıklarını ifade etti. Akın, "Kentimizin ilk çok amaçlı salonu olan kompleksimizin inşaatında sona gelmiş bulunmaktayız. Yüklenici firmamızın özverili çalışmaları sonucunda kısa zaman içinde bu önemli kompleksimizi hizmete açacağız" dedi.


"DEPREME DAYANIKLI"


Çok Amaçlı Salon Kompleksi'nin Dikili Belediyesi'ni kiradan kurtaran bir yatırım olduğu kadar vatandaşa daha rahat hizmet olanağı sunan akıllı bir tesis olduğunu da ifade eden Akın, "Kent tarihimizin ilki olma özelliğini taşıyacak bu kompleksimiz 9 şiddetinde depreme dayanıklı, dış duvarların 23 santimetre, iç duvarların ise 16 cm santimetre kalınlığında A+A sınıfı yalıtım özelliğinde, tamamıyla çelik konstrüksiyondan yapılmış, çevreci, engelli dostu ve teknolojik bir tesistir. Belediye Başkanımız Mustafa Tosun'un vizyon projesi olarak kentimize kazandırdığımız bu tesislerimiz yatırımın yağmurunun ilk halkası olacaktır. Çünkü 2017'nin ilk yarısında çok önemli projelerimizi peşi sıra devreye sokacağız" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön