20 / 04 / 2024

Dikmen Vadi Köprüsü çalışmaları devam ediyor!

Dikmen Vadi Köprüsü çalışmaları devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kentsel dönüşüm, projelerinden birini sürdürdüğü Dikmen Vadisi'nde bir yandan da iki vadinin iki yakasındaki Çankaya ve Dikmen'in yollarını birleştirecek çelik köprünün yapımı devam ediyor...




Çankaya ile Dikmen'i birleştirecek çelik köprüde çalışmalar sona yaklaştı. Köprü, 2 geliş ve 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli olacak. 


ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kentsel dönüşüm, projelerinden birini sürdürdüğü Dikmen Vadisi'nde bir yandan da iki vadinin iki yakasındaki Çankaya ve Dikmen'in yollarını birleştirecek çelik köprünün yapımı devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan köprü, Dikmen Sinan Caddesi'nden karşıdaki Alexander Dupçek Caddesi kanallıyla Turan Güneş Bulvarı'na karşılıklı geçiş imkanı verecek. Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar Dikmen Vadisi'nin iki yakasını birbirine bağlayacak köprünün yapımında son aşamaya gelindiğini belirterek şunları söyledi: "Bağlantı yolları ve köprü yolunda asfalt çalışması devam ediyor. Kemer şeklinde yapılan üç gözlü çelik köprü 176 metre uzunluğunda. Bu köprünün devamında vadinin coğrafi yapısından dolayı 44 metre uzunluğunda küçük bir köprü daha yapılıyor. Yol 2 gidiş ve 2 geliş toplam 4 şeritli olacak." Üçpınar, çelik köprülerde yaya kaldırımı, bisiklet yollan ile büyük köprüde de iki adet asansör yapılacağını sözlerine ekledi. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön