18 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları sürüyor!

 Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları sürüyor!

Otoyol AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Özürk, Gebze Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek "Biz köprünün 2015 yılının aralık ayında trafiğe açılmasını öngörüyoruz'' dedi.



Otoyol AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Öztürk, GebzeOrhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında yapılan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek. "Biz köprünün 2015 yılının aralık ayında trafiğe açılmasını öngörüyoruz. Bıı projenin 37 ayda bitirilmesi bile bir dünya rekoru" dedi. 


İzmir Otoyol Projesi kapsamında inşa edilen Körfez Geçiş Köpriisii'ildeki çalışmaları incelemek üzere. Yalova'nın Altınova ilçesi kaymakamlığı ve belediyesi bir gezi düzenledi. Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ve Belediye Başkanı Metin Oral'ın da katıldığı gezide çalışmalar hakkında bilgi veren Otoyol A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Öztürk, projenin yap-işlet-devıet modeliyle yapıldığını hatırlatarak. "Yalova ile İstanbul arasındaki ulaşım 6 dakikaya düşecek. Bu Türkiye'deki 3'üncü asma köprü olacak. Yalova'dan da otoyola bağlantı yapılacak. 

Otoyol Projesi'nde 5 binin üzerinde çalışan var. Körfez Geçiş Köprüsii'nde ise binin üzerinde çalışan bulunuyor. 2 binin üzerinde çeşitli marka ve modelde iş makineleri 24 saat esasına göre çalıştırılıyor. Karadan karaya 2 bin 668 metre uzunluğunda bir köprü olacak" ifadesini kullandı. Öztürk, köprünün depreme olan dayanıklılığıydı ilgili de "Köprü yapımından önce fay hatları incelendi. Kuzey Marmara Fay Hattı da özel olarak incelendi. Temelleri de ona göre yapıldı. Dizaynında depremsellik düşünüldü.Temellerine zeminden serbest durabilen kesonlar yerleştirildi. Dolayısıyla deprem anında oynama olsa da üzerinde trafik durmadan müdahalede bulunulabilecek. Sırf depremsellik araştırılmasına bile 10 milyon dolar harcandı" ifadesini kullandı.



Anayurt


Geri Dön