16 / 04 / 2024

Dikmen’de kentsel dönüşüm tepkisi!

Dikmen’de kentsel dönüşüm tepkisi!

Ankara'nın Dikmen ilçesinde kentsel dönüşüm arazilerinde yaşanan vatandaşlar ve muhtar Abidin Aslan, nüfus, eğitim, icra ve asayiş sorunlarının bir an evvel çözülmesini istedi.



Çankaya Dikmen'de kentsel dönüşüm alanlarında yaşayan vatandaşlar nüfus, eğitim, icra ve asayiş sorunlarının bir an evvel çözülmesini istiyor.

Sabah Gazetesi'nden Fatma Göksu'nun haberine göre, Dikmen Vadisi'ndeki yıkım nedeniyle barınacak evleri olmayan birçok aile kendi imkânları ile yaptıkları barakalarda kalıyor.

"Kentsel dönüşüm hayata geçirilsin buralar temizlensin" diyen Yukarı Dikmen Mahalle Muhtarı Abidin Aslan, evleri yıkılan mahallelinin ikametinin alınmasını istedi. Dikmen'deki kentsel dönüşüm sorunlarının asayiş boyutunda olduğunu belirten Aslan, ''Metruk evler yıkıldı adresler de silinsin" dedi.

Devasa binaların inşa edildiği bölgede vadi içinde kalan barakalar hakkında konuşan Muhtar Aslan, şu ifadeleri kullandı: "Geçen yıl barakada yangın olmuş, bir kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin başkentine yakışan bir görüntü değil. Bölge tamamen temizlenmeli, orada ikamet edenler kontrollü şekilde başka yerlere yerleştirilmeli. Her gün icra memurları ve okuldan öğretmenler gelip adres soruyorlar. Yıkım var ama kayıt hala devam ettiği için vatandaş orada ikamet ediyor gözüküyor."


Geri Dön