26 / 04 / 2024

Dikran Masis 1447 kiracısından kira almayacak!

Dikran Masis 1447 kiracısından kira almayacak!

İş insanı Dikran Masis, yeni tip koronavürüs (Kovid-19) sebebiyle işleri olumsuz etkilenen 1447 kiracısından kira almayacak.



İş insanı Dikran Masis, yeni tip koronavürüs (Kovid-19) sebebiyle işleri olumsuz etkilenen 1447 kiracısından salgınla mücadele sürecinde kira almayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep'teki mülklerinden hem kira ücreti hem de varsa o mülklere ait elektrik ve su borçlarını da kiracılarından almayan 70 yaşındaki Masis, tüm mülk sahiplerinin kira alacakları konusunda aynı fedakarlığı yapması için çağrı yaptı.

Masis, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Bu zor sürecin dayanışmayla atlatılabileceğini dile getiren Masis, "Salgının ortaya çıktığı ilk gün, kiracılarımdan kira almamaya karar vererek bunu hemen uyguladım. 'Kimin elektrik ve su borcu varsa almayın' dedim." şeklinde konuştu.

- "Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım"

Salgın süresi boyuncu kira almanın doğru olmadığını belirten Masis, "İnsanların dükkanı kapalı. Bundan dolayı bizim böyle (kira alma) bir hakkımız yok. Toplam 1447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında 'Kiramı nasıl ödeyeceğim' diye mi düşünecek? Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım. Yaşanılan bu süreçte birbirimize sırt çıkmamız lazım." şeklinde konuştu.

Masis, iş yeri kapalı olan esnafın hiçbir şekilde kira ödememesi gerektiğini dile getirerek, Türkiye'nin yaşanan süreci rahatça atlatacağını belirtti.

Masis, "Mülk sahibinin 2 ay kira almaması onlara bir şey kaybettirmez. Bu fedakarlığı tüm mal sahiplerinden de bekliyorum. Her şeyi de devletten beklemememiz lazım. Hükümetimiz bu süreci çok iyi yönetiyor ve bizi gayet iyi yönlendiriyor. Hızlı karar alıp, işleme koyuyor. Ekonomistler bu süreçten sonra ekonominin kötü olacağını konuşuyor ama boş konuşuyorlar." diye konuştu.

Bu krizin "iyi-kötü yönetici" ya da "iyi-kötü şirketleri" ortaya çıkaracağını belirten Masis, bu sürecin üst yöneticiler için bir test olduğunu da söyledi.

Masis, patronların zamanı iyi yönetmesi gerektiğini belirterek, bu krizin ancak yardımlaşmayla atlatılacağını da belirtti.

 

Mimar Yasemin Masis Londra'da saray hayatı yaşıyor!


Geri Dön