18 / 04 / 2024

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi kiracılarından kira veya ecrimisil bedellerinin alınmamasına karar verdi.



Edirne Belediye Meclisinin 2020 yılındaki ikinci olağanüstü toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantı öncesinde Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, şehir merkezinde devam eden altyapı çalışmaları hakkında bazı bilgiler verdi.

Bugüne kadar yapılan altyapı çalışmalarını da masaya yatıran Tetik, çalışmaların başarılı bir biçimde sürdüğünü belirtti.

Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıda gündemdeki 4 maddeyi konuşarak karara bağladı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Hıdırbaba tabya girişinde belediyenin kullanımında olan 5 bin 129 metrekarelik alanın müze tarafından kullanılmak üzere Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesi ile sınırlı olacak şekilde koronavirüs önleme tedbirleri dönemi içerisinde gelir desteği yapılması, belediye kiracılarından kira veya ecrimisil bedellerinin alınmaması ve faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamayan iş yerlerinden bu dönemle sınırlı olmak üzere katı atık taşıma ve toplama ücreti alınmamasına oy birliğiyle karar verildi.


Geri Dön