27 / 04 / 2024

Dinar 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM'de!

Dinar 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM'de!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Altmışevler Mahallesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Altmışevler Mahallesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Köksal, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Köksal ''Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Altmışevler Mahallesi'nde 112 Acil Çağrı Merkezi binası olarak açılması beklenen binanın hizmete açılmadığı, atıl durumda bırakıldığı bilinmektedir'' diye konuştu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın soruları:
1- 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binası için ihale yapılmış mıdır? Yapılmış ise ihaleyi alan firma ile yapılan sözleşmede binanın teslim tarihi belirtilmiş midir? Belirtilen tarihte teslim edilmemesi halinde ilgili firmaya cezayı işlem uygulanmış mıdır?
2- Bitim aşamasına gelmiş, çevre düzenlemesi yapılmış, faaliyete geçmesi beklenen 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası hangi sebeple durdurulmuştur?
3- 112 Acil Çağrı Merkezine bugüne kadar ayrılan bütçe ne kadar olmuştur? Atıl durumda bırakılan binanın mevcut halini korumak için tedbir alınmış mıdır?
4- 112 Acil Çağrı Merkezi olarak hizmete başlaması beklenen, ancak tamamlanamayan binanın bitirilip hizmete açılması ile ilgili her hangi bir planlama yapılmakta mıdır?


Geri Dön