20 / 04 / 2024

Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi'nde sona gelindi!

Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi'nde sona gelindi!

Tüm acil çağrı hizmetlerinin tek çatı altında yürütüleceği Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi binası, bitme aşamasına geldi. Aselsan tarafından yapılan teknik çalışmaların ardından sadece 112'yi arayarak acil çağrılar yapılabilecek.



Tüm acil çağrı hizmetlerinin tek çatı altında yürütüleceği Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi binası, bitme aşamasına geldi. Aselsan tarafından yapılan teknik çalışmaların ardından sadece 112'yi arayarak acil çağrılar yapılabilecek. Manisa'nın Güzelyurt Mahallesi İngolstand Bulvarı'nda 2013'te temeli atılan 112 Acil Çağrı Merkezi binasındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Antalya ve Isparta'nın ardından büyükşehir olan 27 ilde numaraların tek çatı altında toplanması hedefleyen projeyle Manisalılar da bir tek numaradan acil çağrılarını yapabilecek. Merkezin üç ay içinde bitmesiyle birlikte 110 itfaiye, 112 Hızır acil, 155 polis imdat, 156 jandarma numaraları bu merkez üzerinden koordine edilecek. Manisa Yatırım izleme ve Koordinasyon Merkezi Başkanlığından alınan bilgiye göre, binada hizmet verecek personellerin atamaları da yapıldı. 3 milyon 111 bin liraya mal olan merkez 4 kattan oluşurken, 7/24 esasına göre hizmet verilecek.


Zaman kaybını önleyecek ve vatandaşları daha kolay yönlendirecek 112 çağrı merkezinin altyapısını Aselsan tarafından yapılıyor. Aselsan'ın teknik çalışması devam ederken, çalışmaların bitmesiyle birlikte numaraları tek çatı altında toplayacak merkez hayata geçecek.


Yeni Asır


Geri Dön