27 / 04 / 2024

Dinar'da boşaltılmış binalar yıkılıyor!

Dinar'da boşaltılmış binalar yıkılıyor!

Suçıkan Mahallesi'nde vatandaşların hak sahibi olduğu, kentsel dönüşümle yapılan 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı. Hak sahiplerinin 110 konutlara taşınmasıyla birlikte Suçıkan lesi'nde boşalan binaların yıkım işleminin alıgüvenlik tedbiri alındı.



Suçıkan Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların hak sahibi olduğu, kentsel dönüşümle yapılan 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı. Hak sahiplerinin 110 konutlara taşınmasıyla birlikte Suçıkan lesi'nde boşalan binaların yıkım işleminin alıgüvenlik tedbirleri ile birlikte startı verildi. Yıkım çalışmasında Dinar Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü Fen İşleri Müdürlüğü. Atölye Amirliği. İtfaiye ekipleri ve Zabıta ekipleri gözetiminde geniş güvenlik önlemleri alınarak. TEDAŞ görevlileri tarafından da elektrik kesintisi yapılarak yıkım başladı. Atölye amirliğine bağlı iş makineleri tarafından yıkılan binaların molozları ve hafriyat atıkları Dinar - Çivril yolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama alanına belediye kamyonları ile götürülüyor. 


Yapılan çalışmaları Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek yerinde takip ve koordine ediyor. Yıkımı yapılan alana Dinar Belediyesi -  TOKİ  ortaklığı ile teras evler ve dört katlı sekiz daireli konutlar yapılması planlanmaktadır.


Afyon Gazete 3


Geri Dön