29 / 03 / 2024

Dinar'da kentsel dönüşüm projesine başlanacak!

Dinar'da kentsel dönüşüm projesine başlanacak!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın uzun bir süredir dile getirdiği Gaziantep Şahinbey ve Rize Çamlıhemşin modelindeki konutların yapılması için ilk icraat başladı..



Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın uzun bir süredir dile getirdiği Gaziantep Şahinbey ve Rize Çamlıhemşin modelindeki konutların yapılması için ilk icraat başladı.


Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Kentsel Dönüşüm projesi adı altında Suçıkan mahallesine Gaziantep Şahinbey ve Rize Çamlıhemşin modelinde ev yapmak için eski evlerin yıkımının başladığını, Dinar’ın görüntüsünü değiştirecek şekilde lüks konutların bu bölgede yükseleceğini söyledi.


Dinar’ı yeniden inşaa edeceklerini belirten Başkan Acar, yapacakları iki ayrı model ile Dinar’ın giriş ve çıkış bölümü olan Suçıkan Mahallesi’nin ap ayrı bir görüntüye kavuşacağını kaydetti.


Belediyenin ve kendisinin bir çok projesi olduğunu da bildiren Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Bu iki projenin ardından ise, teras evlerin yapılacağnı söyledi.


Belediye Başkanlığının ikinci döneminde gerçekleştireceği bir çok projelerin olduğunu, amaçlarının sadece Dinar’a ve Dinarlıya hizmet etmek olduğunu ifade eden Acar şunları söyledi, ‘Dinar Belediyesi olarak yaklaşık 6 yıldır birlik ve beraberlikiçerisinde ilçemize hizmet ettik. Belediye hizmetlerimizin yanında şimdi de vatandaşlarımıza konut hizmetini gerçekleştirmek istiyoruz. Mimari olarak yapacağımız çalışmalar ile Dinar’ın görüntüsü değişecektir. Yapılacak olan bu evler, hem konut ihtiyacını karşılayacak, hem de Belediye olarak çok büyük bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız’ dedi.


Eski Evlerin Yıkımı Başladı


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımına belediye tarafından başlandı.


Suçıkan Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın hak sahibi olduğu, kentsel dönüşümle yapılan 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı. Hak sahiplerinin 110 konutlara taşınmasıyla birlikte Suçıkan Mahallesinde boşalan binaların yıkım işleminin alınan güvenlik tedbirleri ile birlikte startı verildi. Yıkım çalışmasında Dinar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Atölye Amirliği, İtfaiye ekipleri ve Zabıta ekipleri gözetiminde geniş güvenlik önlemleri alınarak, Tedaş görevlileri tarafından da elektrik kesintisi yapılarak yıkım başladı. Atölye amirliğine bağlı iş makineleri tarafından yıkılan binaların molozları ve hafriyat atıkları Dinar – Çivril yolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama alanına belediye kamyonları ile götürülüyor. 


Afyon Zafer


Geri Dön