28 / 03 / 2024

Gürsu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Gürsu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB bünyesindeki kaçak yapılaşmadan doğan konutları bölge dışına çıkarmak için Gürsu Belediyesi ile ortak kentsel dönüşüm projesine başlıyor.



Uludağ OSB, kaçak yapılaşma ile oluşan konut ve küçük atölye oluşumlarını OSB’nin dışına çıkarmak için kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor.  Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ie Gürsu ilçesine de değer katmak hedefeleniyor. Gürsu Belediyesi ile ortak hareket eden Uludağ OSB, Türkiye’de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan ikinci OSB konumunda.


“OSB’lerin görevi kentsel dönüşüm yapmak değildir ama bu küçük atölye ve sanayi vasfı olmayan alanların OSB dışına çıkarılması gerekiyor” diyen Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “OSB kurulduktan sonra sınırlarımız içinde kaçak yapılaşma ile doğan konut görünümlü, altında dokuma atölyelerinin bulunduğu arsalar kaldı. OSB olunca özellikle dokuma sektöründe kendini yenileyebilenler, yatırım yapabilenler, teknolojiye ayak uydurabilenler büyüdü, OSB içinde sanayileşerek devam etti. Sanayileşemeyenler ise atıl durumda kaldı. Öte yandan bebe ve çocuk konfeksiyonunun merkezi olan Vişne Caddesi’ne en yakın OSB’yiz. Bugün sınırlarımızda bulunan ve 100’ün üzerinde istihdam sağlayan firmalardan 3’ü OSB sınırlarına dahil oldu. Küçük dokuma atölyelerinin bir kısmı da konfeksiyon atölyelerine dönüştü. Bunların temizlenmesi şarttı. Belediye ile protokol yaptık. Şu anda 3 alternatif proje üzerinde duruyoruz. Bunlardan birinde mutabık kalacağız. Bu OSB içinde kalan vatandaşların sıkıntısını giderecek ve OSB de temizlenmiş olacak” şeklinde açıklama yaptı. 


Dünya 



Geri Dön