24 / 04 / 2024

Dini yurtlara 49 yıllığına bedelsiz arazi verilebilecek!

Dini yurtlara 49 yıllığına bedelsiz arazi verilebilecek!

Kuran kurslarına bedava hazine arazisi tahsisine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, dini amaçla açılan yurt ve pansiyonlara 49 yıllığına bedelsiz arazi verilebilecek.



Hükümet tarafından torba yasayla Meclis'ten geçen Kuran kurslarına bedava hazine arazisi tahsisine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yönetmeliğe göre Belediyeler ve İl Özel İdareleri de dahil kamuya ait arsa ve araziler, kuran kurslarına hatta dini amaçla açılan yurt ve pansiyonlara 49 yıllığına bedelsiz arazi verilebilecek. 


Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı “Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim Ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik” ismini taşıyan düzenlemeye göre, ücretsiz Hazine arazisi tahsisinden Diyanet'e bağlı kurslar, yurt ve pansiyonlar da yararlanabilecek.


Gençlik ve Spor, Maliye ve Milli Eğitim bakanlarının onay verdiği vakıflara arsa ve araziler bedava verilecekken Hazine arazisinden yararlanacak vakıf okulları ve yurtları ile dini kurslar için Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uygun görüşü istenecek.


Yönetmeliğe göre, Hazine arsa ve arazilerinin bedelsiz olarak 49 yıllığına hangi vakıf, kurum ve kurslara tahsis edildiği kamuoyuna duyurulmayacak. Hazine arazisi üzerine yurt, okul ya da dini kurs yeri açanlar arazinin yüzde 20'sini ticari amaçlı tesise dönüştürülebilecek. Elde edilen gelirden Hazine hiçbir hasılat payı almayacak.




Sözcü


Geri Dön