23 / 04 / 2024

Esenlik'ten 4 milyon dolarlık yatırım

Esenlik'ten 4 milyon dolarlık yatırım

Marketçilik, inşaat,sosyal tesis, otobüs terminali, canlı hayvan pazarı işletmesi gibi alanlarda faaliyet gösteren ve yıllık 100 milyon TL ciro yapan Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik, 4 milyon liralık daha yatırım yapacak



Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Esenlik'in, Malatya'nın ve Malatyalıların şirketi olduğunu, Malatyalıların yaklaşık 20 yıl önce kurulan şirkete sahip çıktığını söyledi. Şirketi daha ileri götürmek için çalıştıklarını belirten Polat, "Çok çeşitli alanlarda çalışma yapmaktayız. Marketçilik, inşaat, sosyal tesisler, Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin işletmesi, Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nın işletmesi gibi alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda kentin ilaçlamasını ve temizliğini de yapıyoruz" dedi. Kentin farklı bölgelerinde vatandaşların market açılması talebi ile karşılaştıklarını ifade eden Polat, şöyle konuştu: "Malatya'nın ihtiyacı olduğunu belirlediğimiz bölgelerde şubelerimizi açacağız. Türkiye çapında değerlendirdiğimiz zaman büyüklükleri ele aldığımızda Esenlik metrekareye ciro bazında Türkiye'de ilk sırada yer almakta. Marketlerimiz daha çok metrekareleri düşük marketler. Önümüzdeki dönem için'prestij market' diye ifade ettiğimiz çok değişik birimlerin bulunduğu, sosyal donatı ile güçlendirilmiş, çocuk oyun sahalarının bulunduğu bir market açma hedefimiz var." Gelecek ay 4 market açacaklarını ifade eden Polat, "Fahri Kayahan Bulvarı'nın girişinde Yeşil Vadi Sitesi'nin altında, Abdullah Gül Parkı'nda, YeniCami'nin karşısındaki eski zabıta müdürlüğü binasında ve Çöşnük Mahallesi'nde açacağız" dedi. Açılacak marketlerin 2 milyon TL değerinde bir yatırım olduğunu aktaran Polat, yıllık cirosu 100 milyon TL olan Esenlik'in şube sayısını 16'ya çıkaracaklarını dile getirdi.

Sucuk ve köfte üretimine de devam edeceklerine değinen Polat, "Tamamen hijyenik bir ortamda üretim yapan bir et kombine tesisimiz var. Geçen yıl 430 ton et, 30 ton sucuk, 10 ton da köfte üremimiz oldu" dedi. Esenlik'in aynı zamanda fiyat istikrarını da sağlamaya çalıştığına işaret eden Polat, "Sadece kar amacıyla kurulmasak da karlı bir şirketiz" diye konuştu.

"İnşaat çalışmalarına yeniden başlayacağız"
Polat, şirketin bir dönemdir inşaat yapmayı durdurduğuna dikkati çekerek,"Yeşiltepe'de yapılan toplu konutların 1020 konut yapılması planlanmış, 540'ı teslim edilmiş durumda. 480 konutluk planlanmış konutumuz duruyor, o toplu konutlara başlayacağız. Şu an bir blok başlayacak" dedi.


Geri Dön