23 / 04 / 2024

Disney Plus’tan flaş karar! Abonelik ücretlerine zam geliyor

Disney Plus’tan flaş karar! Abonelik ücretlerine zam geliyor

Disney Plus abonelik ücretleri 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren zamlanacak. Yeni zamlı tarife, ilk olarak ABD'de geçerli olacak.



Popüler yayın akış servisi Netflix'in abone sayısı, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 970 bin kişi azaldı. Zaman zaman tartışmalara neden olan platformun abone sayısı, 2022'nin ilk çeyreğinde de 200 bin kişi azalmıştı. Böylece şirket, ilk kez üst üste iki çeyrek abone kaybı yaşamış oldu.

Ülkemize yaz aylarında hızlı bir giriş yapan ve çok sayıda orijinal projeyle faaliyet gösteren  Disney Plus’ın abone sayısı 221,1 milyona ulaştı ve dünya genelinde en çok abone sayısına sahip dijital platform oldu.

Netflix ise son üç ayda yaklaşık 1 milyon abone kaybetmesinin ardından toplam 220,67 milyon aboneyle Disney Plus’ın gerisinde kaldı.

Disney Plus abonelik ücretine zam kararı aldı

Disney Plus'ın 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ücret tarifesi belli oldu. İçerikleri reklamsız bir şekilde izlemek isteyenler artık aylık 8 dolar yerine 11 dolar ödenecek. Yeni zamlarla birlikte reklamsız dizi izlemeyi içeren paketin yıllık fiyatı ise 80 dolardan 110 dolara yükselecek.

İlk olarak ABD'de uygulanacak yeni zamlı tarife, 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Şu anda Disney Plus platformunun ülkemizdeki fiyatı aylık 34,99 Türk Lirası, yıllık ise 349,90 Türk Lirası olarak dikkat çekiyor. Yeni yapılan zamların ardından, platformun ülkemizdeki abonelik fiyatı 50 lirayı aşabilir. Disney Plus’ın Türkiye fiyatlarıyla ilgili henüz şirketten resmi bir açıklama yapılmadı.

DISNEY PLUS NEDİR?

Disney Plus, Walt Disney Company tarafından oluşturularak 2019 yılında hizmete açıldı.

Disney’in planları arasında, ilk etapta sıfırdan bir platform oluşturmak yoktu. Bundan dolayı şirket, öncelikle çeşitli yayın platformlarını satın alma girişiminde bulundu ancak bu girişimlerden beklediği sonucu alamayan Disney, kendi platformunu sıfırdan oluşturmaya karar verdi. Bu aşamada şirketin önündeki en büyük engel kendi içerikleri için Netflix ile yapılan anlaşma oldu. Bu nedenle Disney, kendi içeriklerini yayınlayabilmek için 2019 yılına kadar Netflix ile yapılan anlaşmanın bitmesini bekledi.

 

 


Geri Dön