25 / 04 / 2024

Divan, Dubai Mall’da şube açacak!

Divan, Dubai Mall’da şube açacak!

Katarlı Abuissa Holding Türk markaları Körfez’e taşıyor. Dubai Mall’da Divan Pastanesi açmaya hazırlanan şirketin Türkiye Müdürü Müge Yılmaz Tahtacı, “Yalnız mağazacılık yapmayacağız. Marka satın alabiliriz” dedi



Türkiye’ye 2016’da hızlı bir giriş yapan; Mosafer, Cole Haan ve Aigner’i ülkeye getiren Katarlı Abuissa Holding, şimdi de Türk markaları Körfez’e taşımaya başladı. Koç Holding’in ünlü markalarından Divan Pastanesi’ni Dubai’ye götüren Abuissa’nın Türkiye Genel Müdürü Müge Yılmaz Tahtacı, “Dubai Mall’da iyi bir lokasyonda mağazamız vardı. Burada bir Türk markasını temsil etmek istedik ve Divan ile anlaştık” dedi. Açılışın birkaç gün içinde yapılacağını kaydeden Tahtacı, bölge distribütörlüğünü üstlenmek ve mağazalarını açmak için görüşme halinde oldukları başka Türk markaları da olduğunu söyledi. Zorlu Tekstil, Ülker ve Kent ürünlerinin de Katar’a Abuissa distribütörlüğünde gittiğini belirten Tahtacı, “Abuissa, Körfez ve Ortadoğu’da 272 markayı temsil ediyor. Türkiye, grubun kısa vadeli kazanç hedeflediği değil; ciddi ve kalıcı varlık göstermek istediği bir ülke. Bu nedenle yalnız mağazacılık değil, yerli bir marka satın almak da planlar arasında” diye konuştu.


5 YILLIK PLANI 50 MAĞAZA AÇMAK

Türkiye’de perakende sektörünün ciddi bir rekabete sahne olduğuna ve pazara en uygun markaları getirmek gerektiğine dikkat çeken Tahtacı, şöyle devam etti: “Bu nedenle hangi segmentte açık varsa ona yöneldik. Mosafer bir seyahat markası. Cole Haan ve Aigner de ulaşılabilir lüks kategorisinde, fazla alternatifi olmayan bir stil vaat ediyor. Planımız 5 yılda bu 3 markayı 50 mağazaya çıkarmak. Merkezimiz İstanbul olacak fakat Ankara, İzmir, Bursa, Bodrum’da da mağazalar açacağız. 2015’i 3 milyar TL ciroyla kapatan Abuissa, Türkiye operasyonuyla Avrupa’ya da giriş yaptı. Önümüzdeki dönemde kendi markalarını Avrupa’ya götürebilir ve bu operasyonun merkezi de Türkiye olabilir.”


TOPUKLU AYAKKABILARI KORUYAN BAVUL YOLDA

Abuissa Holding’in kendi yarattığı seyahat markası Mosafer’in ilk şubesinin mayısta Zorlu Center’da açıldığını hatırlatan Müge Yılmaz Tahtacı, takip eden süreçte Mall of İstanbul, Capitol ve Emaar Square alışveriş merkezlerine de gireceklerini söyledi. Çok markalı bir konsept olan Mosafer’in yakında hazırgiyim koleksiyonu da çıkaracağını kaydeden Tahtacı, “Seyahatte fark yaratacak giysiler ve tüketicinin bu konudaki beklentisine odaklanıyoruz. Gerçekten hafif ve kırışmayan gömlekler gibi... Kadınların da topuklu ayakkabılarını rahat taşıyabilecekleri bir bavul beklentisi var. Yakında topuklu ayakkabıları koruyacak özel bir ayrıntıya sahip bavulu piyasaya çıkaracağız” dedi.


LÜKS SEGMENTE AIGNER'İ GETİRDİ

Türkiye’de yılı 10-13 arası mağazayla kapatacaklarını belirten Tahtacı, “Son olarak Alman çanta ve aksesuvar markası Aigner’i Türkiye’ye getirdik. Lükste yeni bir oyuncu olacak. Akasya’da ve Raffles Otel’de 2 şube açıldı” dedi. Tahtacı, ABD’li ayakkabı markası Cole Haan’ın ilk mağazasının ağustosta Kanyon’da açılacağını, İstinye- Park’ta da yer aradıklarını söyledi.



Habertürk



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Divan Pastanesi, Katar'da ilk franchise pastanesini başkenti Doha'da hizmete açtı. 

Divan Pastanesi, el yapımı gurme ürünleri; prestij, keyif ve kaliteyi bir arada sunan üstün hizmetiyle Katarlı lezzet severleri ağırlıyor. Bugün İstanbul, Ankara,  Adana  ve Mersin'de kalitesiyle konuklarının lezzet taleplerine cevap veren Divan Pastaneleri, 2006 yılından bu yana ABD, Dubai, Fransa, Rusya ve İngiltere'nin önemli alışveriş merkezleri, otelleri ve restoranlarında da tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 

Yurt dışında büyük ilgi ile takip edilen Divan Pastaneleri, Doha Lagoona Mail içerisindeki konsept. pastanesi ile, Katarlı misafirlerini lezzetleriyle buluşturuyor. 


Para


Geri Dön