20 / 04 / 2024

Divan Oteli Cizre'de açıldı!

Divan Oteli Cizre'de açıldı!

Divan Grubu tarafından Cizre ilçesinde yapılan Divan Oteli açıldı. Açılışa TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhasek katıldı. 



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Divan Grubu tarafından Cizre ilçesinde yapılan Divan Oteli'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 21 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını, belediye başkanlığı döneminde yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, "Allah'a hamdolsun Paris'te ne varsa benim memleketimde de o var. Alt ve üst yapı sorunu yok. Raylı sistem de çalışıyor. Kayak tesisleri, statlar var. Nasıl oldu bunlar? 'Bir yerlerden para gönderdiler'. 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kayseriliydi, milyonlarca doları gönderdi, başkan da harcadı canım.' diyenler var. Yok işte böyle bir şey. Eğer iyi niyetliyseniz, çalışıyorsanız, gayretli iseniz, uğraşıyorsanız, emin olun Cenabı Allah yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

 

Divan Oteli Cizre de açıldı!

 


Cizre'ye 3 bin 287 konut

Özhaseki, eskiden Şırnak, Silopi ve Cizre'yi hep coğrafya kitaplarında okurken şimdi planlamalardan dolayı ara sokaklarına kadar bildiğini, nelere ihtiyaçları olduğunu ezberlediğini ifade etti. Özhaseki, 3 bin 287 konutun inşasına başladıklarını, yıkılan ağır hasarlı bina sayısının daha az olduğunu ancak daha fazla konut  yaptıklarını söyledi. 


"Şimdi vatandaşın evlerini tek tek yapıp teslim etme zamanı"

Bölgede terör saldırılarının yaşandığı yerlerde 70 binden fazla hasarlı birim bulunuyor. Bu yapılardan yaklaşık 30 bini kullanılamaz durumda. Özhaseki, şimdi yaraları sarma ve uyanık olma zamanı olduğunun altını çizdi.


Özhaseki, "Vatandaşın evini talan edenler belli. Şimdi vatandaşın evlerini tek tek yapıp teslim etme zamanı. Bu bölgeleri yaparken yeni bir dizayn, yaşam ortamı, alt ve üst yapısı ile mükemmel bir şehir çıkarma zamanı. Kolay olmayacak ama yapacağız." dedi. 


"Kardeşliği tesis edeceğiz"

Devletin ilk görevinin güvenlik ikinci görevinin ise kalkınma olduğunu ifade eden Özhaseki, "Eğer biri eline silah alırsa devlet ona vurur. Eğer bir hırsız anarşist ortaya çıkarsa insanların huzurunu evinde oturmasına mani olan bir ahlaksız çıkarsa devlet ona vurur. Bu devletin kudret elidir. Devletin de yapması gerekendir. O olmadığı zaman anarşi hakim olur. Kimse evine gidemez, canı malı güvende olmaz. 'Ya devlet başa ya kuzgun leşe' denir. Devlet yaraları sarar, mazlumların yanında olur, yere düşeni kaldırır ve orada ne kadar sıkıntı varsa gidermek için elinden geleni yapar. Şimdi bu yaraları sarılacağı zaman. Bu zararları gidereceğimiz zaman. Artık hep birlikte yatırımların yapılıp önümüzün açılacağı zaman. Aslında un var, yağ da var. Her türlü helva yapmaya ortam da var. Bunu hep birlikte yapacağız. Bunun zamanı geldi. Bunu yaparken de kardeşliği tesis edeceğiz."  açıklamasında bulundu.


Geri Dön