28 / 03 / 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak. Ülkede 6 Kasım'da meydana gelen tayfun son yılların en etkili doğal afetleri arasında yer aldı...



Diyanet İşleri Başkanlığı, Filipinler'de Haiyan Tayfunu nedeniyle zarar gören camileri onaracak.


Ülkede 6 Kasım'da meydana gelen tayfun son yılların en etkili doğal afetleri arasında yer aldı.


Binlerce insanın hayatını kaybettiği ülkede çok sayıda bina ve ev kullanılamaz duruma geldi. Tayfunun etkilediği özellikle Ormoc ve Tacloban bölgelerinde camiler de tayfundan etkilendi. Yıkılan camilerin yeniden hizmete açılması için Türkiye Diyanet Vakfı yardım elini uzattı. Vakıf yetkililerinin yerinde yaptığı incelemelerin ardından zarar gören 10 caminin onarılmasına karar verildi.


Vakfın Filipinler Ofis Sorumlusu İbrahim Carlos Clavijo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı olarak tayfundan zarar gören Filipinler için yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.


"Şimdi Filipinler'e Yardım Zamanı" adını verdikleri kampanyaya gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Clavijo, "Şu ana kadar toplanan yardım 10 milyon lirayı geçti" diye konuştu.


Vakıf ekiplerinin bölgede bir aydır görev yaptığını belirten Clavijo, tayfunun ardından Filipinler'deki Din İşleri Bakanlığına bağlı Filipinler Müslüman Konseyi ile iletişime geçerek yardım çalışmalarına başladıklarını bildirdi.


Tayfundan etkilenen bölgede 200-300 bin Müslümanın yaşadığını aktaran Clavijo, söz konusu yerde ilk olarak zarar gören 10 cami tespit ettiklerini söyledi.


-"4 ayda tamamlanacak"


"Filipinler'de tayfundan hasar görmüş bütün mescit ve camileri onaracağız" ifadelerini kullanan Clavijo,  camilerin tayfunun ardından tamamen kullanılmaz hale geldiğini vurguladı. Clavijo, şunları kaydetti:


"Tayfunda camiler büyük zarar görmüş. Bunların bakım onarımını yapmak yerine yeniden inşa edilmesi yönünde karar alındı. Bununla ilgili yerel inşaat firmalarıyla görüştük, teklifleri aldık. Camilerden bir tanesini Osmanlı mimarisine göre inşa ettireceğiz. Yapım işleminin tamamlanmasının ardından camiler mevcut isimlerini koruyacak. İlk etapta üç camiyi yeniden inşa edeceğiz. Bunlar en az 200 kişilik olacak. 4 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak."


Clavijo, bölge yoğun yağışların etkili olduğunu bunun inşaat faaliyetlerini olumsuz etkilediğini de kaydetti.




AA


Geri Dön