19 / 04 / 2024

Diyarbakır imarda örnek şehir olacak!

Diyarbakır imarda örnek şehir olacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 



Diyarbakır'da düzenlenen bir organizasyonla dönüşen şehirlerin çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. 

 

Diyarbakır'ın tarihi, kültürü ve değerleri ortaya koyan bir şehir olduğunu belirten Atilla, "Şehrimiz bu kimliğe aykırı olan yeni kimliklere karşı dik durdu. Biz de şehrimizin kadim ünvanlarını korumak için gayret gösteriyoruz. Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız. Bölgede imar çalışmalarını gerçekleştirirken gönülleri de hoş tutacağız" dedi. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kırklar Dağı'ndaki yapıların yıkılmasının belediye olarak büyük bir övünç kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Atilla, şehri ucube yapılardan uzak tutacaklarını söyledi.

 

Bölgede 90'lı yıllarda artan göçle çarpık kentleşmenin ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Atilla, şunları aktardı; "Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Dicle Vadisi ve Ferit Köşkü'nde rekreasyon alanı oluşturmak için çalışmalara başladık. Medeniyetlerin aynası Sur'da ise terör tarafından zarar verilen yapılarımız ilgili kurumlarımızca en titiz şekilde restore ediliyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla Sur Bölgesi ülkemizin çekim ve cazibe merkezi haline gelecek." Artan göçle birlikte Yenişehir ve Bağlar ilçesinde çarpık kentleşmenin yoğun olduğunu belirten Atilla, "Bazı mahallelerimize itfaiye ve sağlık araçları giremiyor. Bağlar ilçemizi ziyaret ettiğimizde mahalle sakinlerinin en büyük isteği kentsel dönüşümün gerçekleşmesi oldu. Diyarbakır'ın kanayan yarası olan bu mahallelerde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi.
 


Geri Dön