18 / 04 / 2024

Diyarbakır Yıldız Parkı projesi hayata geçiriliyor!

Diyarbakır Yıldız Parkı projesi hayata geçiriliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2014 dönemi vizyon projelerinden biri olan Yıldız Parkı projesi hayata geçiriliyor....



Hevsel Bahçeleri, Kırklardağı ve 10 Gözlü Köprü manzaralı Yıldız Parkı’ndan yeni çehresiyle yurttaşların istifade edebilmesi için çalışma başlatıldı. Keçi Burcu karşısında bulunan Yıldız Parkı’nda 38 bin metrekarelik alanda yürütülecek projeyle dinleme amaçlı yeşil alan oluşturulacak. Yürüyüş parkurlarının bulunacağı alanda manzaranın izlenebileceği çay bahçeleri yapılacak.


Proje için iki petrol istasyonu ve büfelerden oluşan 20 yapının da yıkımı gerçekleşecek. Bu mekanların yerine Suriçi Koruma Amaçlı İmar Planı’na uyumlu ve Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayı ile tarihsel dokuya uygun, hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar yer alacak.


Konuya ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir belediyenin kiracısı olan bu mekan sahipleriyle bir araya geldi. Projeyi anlatan Baydemir, esnafları mağdur etmeyeceklerini belirterek, büfelerin boşaltılması için Şubat ayı sonuna kadar süre tanıdı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön