20 / 04 / 2024

diyarbakır yıldızparkı

diyarbakır yıldızparkı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2014 dönemi vizyon projelerinden biri olan Yıldız Parkı projesi hayata geçiriliyor....

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'daki Serin 2 Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanın onaylı projelere aykırı yapıldığı belirlendi. İşte o rapor...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır’da 8 konut ve ticari alan satışa çıkarıldı! 2 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Dökmetaş mahallesinde bulunan 8 adet konut ve ticaret alanı nitelikli arsayı satışa çıkarıldı! İhale ve teklif açma tarihi 02 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina yıkıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıldır metruk halde bulunan binanın yıkım çalışmalarına başlandı...

Diyarbakır’da ev fiyatları yüzde 300 zamlandı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi bin 500 ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği süreçle beraber fırsatçılarça yüzde 300’e kadar zam yapıldı.

Yıldız Günay: TEV'de bağışların büyük bölümünü gayrimenkul oluşturuyor!

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Türk Eğitim Vakfı hakkında açıklamalarda bulundu. Günay; "Gayrimenkul yönetimimiz aynı zamanda mali işler yönetimimiz çok iyi çalışıyor." dedi...

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki köprü 24 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

Bismil ile Savur ilçeleri arasında yapılan köprüye 24 yıldır yol bağlanmıyor. 10 hükümet gören köprüye isim bile verilmedi. Köylüler ise yetkililerden köprünün neden bitmediği ile ilgili bir cevap bekliyor.

Diyarbakır'da yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde duvarlarında hasar meydana gelen 6 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. Karar sonrası boşaltılan binada oturanlar otele yerleştirildi.

diyarbakır yıldızparkı Haberi

diyarbakır yıldızparkı

Hevsel Bahçeleri, Kırklardağı ve 10 Gözlü Köprü manzaralı Yıldız Parkı’ndan yeni çehresiyle yurttaşların istifade edebilmesi için çalışma başlatıldı. Keçi Burcu karşısında bulunan Yıldız Parkı’nda 38 bin metrekarelik alanda yürütülecek projeyle dinleme amaçlı yeşil alan oluşturulacak. Yürüyüş parkurlarının bulunacağı alanda manzaranın izlenebileceği çay bahçeleri yapılacak.


Proje için iki petrol istasyonu ve büfelerden oluşan 20 yapının da yıkımı gerçekleşecek. Bu mekanların yerine Suriçi Koruma Amaçlı İmar Planı’na uyumlu ve Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayı ile tarihsel dokuya uygun, hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar yer alacak.


Konuya ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir belediyenin kiracısı olan bu mekan sahipleriyle bir araya geldi. Projeyi anlatan Baydemir, esnafları mağdur etmeyeceklerini belirterek, büfelerin boşaltılması için Şubat ayı sonuna kadar süre tanıdı.


Diyarbakır Büyükşehir...