19 / 04 / 2024

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fiskaya semtinde Dicle ve Ferit Köşk mahallelerinin 2017'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca riskli alan ilan edilmesinden sonra başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, çarpık kentleşmenin engellenerek yeşil alanların arttırılması için toplam 5 etapta yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 1. etapta yer alan 93 dönümlük alandaki 245 hak sahibiyle anlaşma yaptı.

Hak sahiplerinden 96'sı ile  TOKİ  konut sözleşmesi, 149 hak sahibi ile de nakit bedel anlaşması gerçekleştirildi. 

Hak sahiplerine ödemelerini nakit gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, konut edinimi koşuluyla anlaştığı 96 vatandaşa da TOKİ konutlarının anahtar teslimini yaptı.  Vatandaşlar, TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşti.

Konutlara yerleşenlerden Mehmet Orak, 53 sene Fiskaya'da ikamet ettiğini ve kentsel dönüşümden memnuniyet duyduğuna dikkat çekti.

Fiskaya'da kaldıkları dönemlerde zorluklar çektiğinin altını çizen Orak, kentsel dönüşümün başlamasıyla rızasıyla anlaşma yaptığını ve TOKİ'deki evde konforlu yaşam sürdüklerine vurgu yaptı. Orak, şunları kaydetti:

"Herhangi bir sıkıntımız yok. Burada kaloriferli, lüks bir eve girdik. Ne kömür ne odun derdim var. Sıcak suyum var. Burada yaşam daha güzel. Daha önce gecekonduda kalıyorduk."

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Çocukluğunun geçtiği Fiskaya'nın kentsel dönüşümle daha güzel olacağının altını çizen Orak, "Belediye o bölgede park yapacak. İnşallah Allah bize nasip eder, gideriz, o parklarda otururuz. Vali Münir Karaloğlu, gerçekten yaptığı işin peşinden gidiyor, Diyarbakır için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Biz çok memnunuz. Allah razı olsun" şeklinde konuştu. 

72 yaşındaki Faik Çiftçi de Fiskaya'da gecekondu tarzında bir evde kaldıklarına vurgu yaparak Fiskaya bölgesinde yerleşimin düzensiz olduğunun altını çizdi.

Sıcak yuvaya kavuştuğu için mutlu olduklarına dikkat çeken Çiftçi, "Devlet bize yardımcı oluyor. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Geri Dön