29 / 03 / 2024

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.



Diyarbakır'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı verilen konutlar ortadan kaldırılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Diyarbakır'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu alanında başlatılan yıkım çalışmaları başladı. Yıkımı alanına ziyaret gerçekleştiren Vali Münir Karaloğlu, "Vatandaşlarımız bir yere gitmiyor. Yapılacak yeni konutlarında oturacaklar ama bölgede 52 dönüm arazinin 25 dönümü yeşil alan park olacak. Sadece 19 dönümünde konut üretilmiş olacak" dedi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Münir Karaloğlu Diyarbakır'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen kentsel dönüşümler hakkında açıklama yapan Karaoğlu şunları kaydetti:

"Vatandaşımızla el ele, gönül gönüle bir kentsel dönüşüm faaliyetini hep birlikte başlatıyoruz. Yenişehir'de Dicle ve Feritköşk, Benusen, Bağlar Kaynartepe'de kentsel dönüşüm faaliyetleri devam ediyor. Şehrin göbeğinde ahırlar vardı, koku yapıyordu, sinek üretiyordu. Çevredeki sakinleri ve buradaki vatandaşlarımız da çok rahatsızdı. Çünkü burada insani koşullar çok kötü. Herkesin insani yaşam koşulları iyileştirilmiş bölgelerde yaşama hakkı var. Biz öyle görüyoruz. Diyarbakır'da yaşayan her vatandaşımız bizim için değerlidir, kıymetlidir."

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Vatandaşların yerleşim alanlarından ayrılmayacağının altını çizen Karaloğlu, şöyle konuştu: "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğünün desteğiyle burada yerinde bir dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarımız bir yere gitmiyor. Yapılacak yeni konutlarında oturacaklar ama bölgede 52 dönüm arazinin 25 dönümü yeşil alan park olacak. Sadece 19 dönümünde konut üretilmiş olacak. Kayapınar'a, Diyarbakır'a yakışır çok güzel bir yeni mahallemiz inşallah bu 52 dönüm üzerine kurulmuş olacak."

Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek devam eden Karaloğlu son olarak şunları söyledi:"Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bütün bakanlarımız Diyarbakır öncelik veriyorlar. Çünkü Diyarbakır'ın kaybedilmiş yılları var. Diyarbakır'ın kaybedilmiş yıllarını geri almaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Bizimle kol kola bu problemi çözmemiz de bize yardımcı olan bölgede yaşayan vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum." 

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

 


Geri Dön