26 / 04 / 2024

Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 400 milyon liralık yatırım hayata geçecek. DİSKİ tarafından yapılacak yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek sağlanacak.



Diyarbakır merkez ve ilçeleri için yatırım hamlesi başlatıldı. Diyarbakır ve çevresine 400 milyon liralık yatırım inşa edilecek. DİSKİ öncülüğünde gerçekleştirilecek yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek verilecek. 


DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, "Halkın yıllardır beklediği hizmetleri sunmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu. 


DİSKİ, yılsonuna kadar önemli hizmetlere imza atması bekleniyor. Karadağ, "17 ilçede ve köy statüsünden çıkarılan kırsal mahallerde altyapı ihtiyacını belirleyip rapor hazırladık. Bu program, ikinci içme suyu isale hattının yapımını, mevcut pompa istasyonunun yenilenmesini, ikinci bir içme suyu arıtma tesisinin kente kazandırılmasını ve büyük su depolarının yapılmasını kapsıyor. Sorumluluk alanımıza giren ilçelerdeki altyapı yatırımlarının yenilenmesine önem veriyoruz. Çınar, Çermik, Çüngüş ve Ergani'de önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz. Lice, Hani, Kulp, Silvan, Kocaköy, Bismil ve Hazro'da da özellikle içme suyu yatırımlarına ağırlık vereceğiz" dedi.



Sabah


Geri Dön