19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da ağır hasarlı 7 katlı bina boşaltılıyor!

Diyarbakır'da ağır hasarlı 7 katlı bina boşaltılıyor!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 'ağır hasarlı' 7 katlı Dilan Apartmanı tahliye edildi. 35 dairenin bulunduğu 25 yıllık binanın etrafında güvenlik şeridi çekildi.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından boşaltılma kararının alındığı Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki 7 katlı 35 daireli Dilan Apartmanı tahliye edildi. Bina çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri vatandaşlara 2 gün içinde boşaltılma uyarısı yaptı. Bina sakinleri evlerindeki eşyaları, nakliye firmalarının kullandığı asansörlerle taşıdı.

Diyarbakır da ağır hasarlı 7 katlı bina boşaltılıyor!

Diyarbakır Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, bina altında bulunan dükkanda bakkal işleten Ferhat Tunç, 10 yıldır burada olduğunu söyleyerek, "Başımıza tahlisiz bir olay geldi. Esnaf olarak bu olaydan biz de etkilendik. Mağduruz ne yapacağımızı bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulunan bina sakinlerinden Mehmetşah Bozkurt ise "Bodrumda su toplanmıştı. Bakmak için bodruma indik. O zaman kolonun patlamış olduğunu gördük. Hemen dilekçemizi belediyeye verdik. Belediye geldi. Bu bina gibi binlerce bina var. Bize 'Evlerinizi boşaltın' dediler. Bu zor günümüzde devlet bize sahip çıkmazsa biz nereye gideceğiz? Elektrik, su parasını veremeyen insanlar var. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.


Geri Dön