24 / 04 / 2024

Mudanya'da zemin kolonu patlayan 7 katlı apartman boşaltıldı!

Mudanya'da zemin kolonu patlayan 7 katlı apartman boşaltıldı!

Bursa Mudanya'da, zemin kolonu patlayan 7 katlı apartmanda yaşayanlar, binanın yıkılma tehlikesi sebebiyle tahliye edildi.



Bursa Mudanya Şükrü Çavuş Mahallesi'ndeki 3 bloklu sitedeki apartmanda dün akşam patlamayı andıran gürültü sesi duyuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem olduğunu zannederek dışarıya çıkan bina sakinleri, kolonda oluşan hasarı fark ederek durumu polise bildirdi.

Olay yerine polisin dışında Mudanya Belediyesine bağlı teknik ekipler geldi. İncelemede, 23 daireli apartmanın zemin katında bulunan kolonun patladığı belirlendi.

Binada yaşayan 70 kişi, yıkılma tehlikesi sebebiyle geçici olarak tahliye edildi ve apartmanın girişleri de bant çekilerek kapatıldı. Bu vatandaşlardan bazıları yakınlarının yanına gitti. Gidecek yeri olmayan 6 ailenin 18 bireyi de Mudanya Belediyesi tarafından otellere yerleştirildi.

- Ekipler inceleme yapacak

Apartman yöneticisi Emir Ali Göçmen, Anadolu Ajansı muhabirine, bina sakinlerinin "Deprem oldu." diyerek dışarı çıktığını belirtti.

Dışarı çıktıklarında kolonun patladığını öğrendiklerini dile getiren Göçmen, şunları söyledi:

"Apartman, 1999 depreminde inşaat halindeymiş, 2000 yılında bitmiş. Depremden sonra sağlam raporu alınmış ama rapor 20 yıllık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediye ekipleri inceleme yapacak. Biz de İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile görüşeceğiz. Ekipler inceledikten sonra oturma ya da yıkım kararı çıkar. Akşam yaşananlardan sonra sonra herhalde yıkılır."

Sitede başka bir blokta oturan Murat Kolsuz da benzer bir durumun kendilerinin de başlarına gelmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Kolsuz, "Bizim de istinat duvarımız doldurma aşamasında yarıda bırakıldı. Çünkü orası da kaymaya başladı. İstinat duvarları kalınlaştırılmalı. Buradaki trafik akışı durdurulmalı. Buradan ağır vasıta arabalar geçiyor. Balkonda otururken her araç geçtiğinde depremsi gibi hafif bir titreme hissediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bursa'da emlak stokları tükeniyor!


Geri Dön