25 / 04 / 2024

Diyarbakır'da arsa fiyatları 5 yılda 50 kat arttı!

Diyarbakır'da arsa fiyatları 5 yılda 50 kat arttı!

5 yılda arsa fiyatının 50 kat artış gösterdiği Diyarbakır 'da araziye olan talep, yüksek fiyat artışının “spekülatif ” olduğuna ilişkin açıklamaların ardından son bulurken, artışın süreceğini umarak yüksek fiyata arazi satın alanlar büyük zarar etti...



5 yılda arsa fiyatının 50 kat artış gösterdiği Diyarbakır 'da araziye olan talep, yüksek fiyat artışının “spekülatif ” olduğuna ilişkin açıklamaların ardından son bulurken, artışın süreceğini umarak yüksek fiyata arazi satın alanlar büyük zarar etti. Arsa fiyatlarındaki artış, adeta bıçak keser gibi durdu.

Yaklaşık bir ay önce Diyarbakır 'ın arsa fiyatında dudak uçuklatan artışıyla “taşı toprağı altın ” olarak tanımlanan İstanbul 'a adeta nispet yaptığına ilişkin yayınlanan haber, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu 'nun arazi fiyatlarındaki inanılması güç olan yükselişin “suni ” olduğuna ilişkin açıklamalarından sonra araziye olan talep son buldu.

çoğu vatandaşın görmedikleri arazileri dahi satın alması nedeniyle Tapu Sicil Müdürlükleri 'nde oluşan yoğunluk sona ererken, 4 ayrı Tapu Sicil Müdürlüğü 'ndeki işlem sayısında da büyük düşüş meydana geldi. Tapu Sicil Müdürlüğü 'nde arazi satışı nedeniyle aylık 4 bin 500 'e kadar yükselen işlem sayısı gelişmenin ardından son bir ayda 3 bine kadar düştü. Bu 3 bin işlemin tamamına yakınının da konut ve iş yeri satışı olduğu belirtildi. Başta Karacadağ eteklerinde yer alan tarıma elverişsiz “taşlık ” yerler ile Siverek 'ten arazi satın alanlar, fiyatlardaki büyük düşüş nedeniyle şimdi kara kara düşünüyor.
Vatan


Geri Dön