29 / 03 / 2024

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, "Ülkemizdeki insanımızın huzur ve güvenini sağlama konusunda ciddi adımlar atılıyor, bundan sonra da atılacak. Ama huzur ve güveni sağlarken demokrasiden, şeffaflıktan, birlikte yaşama kültüründen ve insan haklarından da asla taviz vermeyeceğiz" dedi.


Bakan Arzu, bir otelde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) "IPARD l Yatırımlarının Sözleşme İmzalama Töreni ve IPARD II Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, terör olaylarının bölgenin turizmi ile yatırımlarını olumsuz etkilediğini belirterek, şiddet, terör ve çatışmalı ortam bir an önce bitmesini diledi.


Yöre insanının da bölgeye ve ülkeye huzur ortamı gelmesini istediğine işaret eden Arzu, "İnşallah el birliğiyle yapacağımız çalışmalarla Diyarbakır'a, bölgemize getireceğimiz huzur ve istikrar ortamı ile Diyarbakır'ı hak ettiği yere, eski günlerine götüreceğiz" diye konuştu.


Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


"Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. Diyarbakırlılar ile Mardinliler 'biz bölgeye 5 milyonun üzerinde turist beklerken bugün maalesef olaylar sebebiyle bırakın turistleri biz kendimiz ilimize bölgemize gidemiyoruz' diye serzenişte bulundular. Bu sorunu hep beraber, birlik beraberlik içerisinde inşallah çözeceğiz. Ülkemizdeki insanımızın huzur ve güvenini sağlama konusunda ciddi adımlar atılıyor, bundan sonra da atılacak. Ama huzur ve güveni sağlarken demokrasiden, şeffaflıktan, birlikte yaşama kültüründen ve insan haklarından da asla taviz vermeyeceğiz."


- Diyarbakır'a 19.3 milyar liralık yatırım

Diyarbakır'da huzur ortamının yeniden sağlanması için sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünü belirten Arzu, il gündeminin yeniden yatırım, istihdam ve insanların refah seviyesinin yükseltilmesine dönmesini istedi.


Bakan Arzu,  zaman zaman Diyarbakır'da yaptıkları çalışmaların ve yatırımların yeterli olmadığı yönünde söylemler olduğunu ifade ederek, başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere hükumet tarafından bir çok uygulamanın hayata geçirildiğini, bunları günlük yaşamda görüldüğünü hatırlattı.


''Olağanüstü halden çıktık, bugün TRT Kürdi, Arapça televizyon kanalları olmak üzere üniversitelerimizde farklı dillerde başta Kürtçe, Zazaca olmak üzere bir çok eğitim kurumlarında dille ilgili sorunlar ortadan kalktı'' diyen Arzu, ana dilin üzerindeki baskıların kalktığını, kişi hak ve özgürlüklerinin geniş bir uygulama alanı bulduğunu söyledi.


Arzu, bölgede yatırımlar konusunda da çok ciddi ilerlemeler kaydettiklerini, son 10 yılda Diyarbakır'da yapılan kamu yatırımlarının toplamının 19,3 milyar liraya ulaştığını bildirdi.


- "Barajların yapılmasına karşı çıkıp, iş makinelerini yakıyorlar"


Bakan Kutbettin Arzu, terör olaylarının yatırımları olumsuz etkilediğini vurgulayarak, önümüzdeki günlerde yeniden sağlayacakları huzur ortamı ile yatırımcıların tekrar bölgeye gelerek yatırım yapacağına inandığını söyledi.


Bazı kesimlerin bölgedeki yatırımlara karşı çıktığını anlatan Arzu, "Bir kısım insanlar yolların, barajların yapılmasına karşı çıkıp, iş makinelerini yakıyorlar. Hep beraber 1980'li yıllardan bu yana bütün Diyarbakırlılar ile iş camiasıyla, işçisiyle, işvereniyle, çiftçisiyle bu barajlar yapılsın diye yürüyüşler, mitingler, toplantılar, yürüyüşler yaptık. Heyetler halinde Ankara'ya gidip geldik" ifadelerini kullandı.


Arzu, daha önce GAP'ı tamamlayacaklarını söylediklerini, ancak önlerine hiç hesapta olmayan engellerin çıktığını dile getirerek, ''Eğer böyle olmasaydı o barajlar, sulama kanalları bir an önce bitecekti. Sadece Silvan Barajı 2,5 milyon dönüm arazi sulayacak. Aslında huzur ve güveni sağlarsak Diyarbakır'ın başka hiçbir şeye ihtiyacı yok'' diye konuştu.


Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda yatırımcı da katıldı.


AA


Geri Dön