19 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki altyapı çalışmaları 15 Ekim’de tamamlanacak!

Diyarbakır'daki altyapı çalışmaları 15 Ekim’de tamamlanacak!

DİSKİ İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi’nde devam eden altyapı çalışmalarının, zeminin bazalt olması, ana hat ve bağlantı hatlarının zarar görmemesi için büyük titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, çalışmaların 15 Ekim’de tamamlanacağını açıkladı.





DİSKİ Genel Müdürlüğü, İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi’nde yürütülen yağmursuyu şebekesi ve kanalizasyon hattı çalışmasının seyri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.


Açıklamada, İstasyon ve Akkoyunlu Caddelerinin de dahil olduğu kentin muhtelif bölgelerinde yürütülen “Diyarbakır Kent İçi Abone Bağlantı Hattı ve Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi”nin sözleşme bedelinin 7 milyon 261 bin lira olduğu, bugüne değin 250 metrelik kanalizasyon şebekesinin döşendiği ifade edildi. 160 metrelik şebekenin döşenmesiyle söz konusu çalışmanın tamamlanacağına dikkat çekilen açıklamada, İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi’ndeki çalışmalarında bu kapsamda yürütüldüğü ifade edildi.


Açıklamada, İstasyon Caddesi’ndeki yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmalarının 25 gün sürdüğü, hemen ardından kanalizasyon hattı çalışmalarına başlandığı, 26 Ağustos’ta başlayan bu çalışmaların 15 Ekim’de tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.


Çalışmaların büyük bir titizlik ve itinayla sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Kanalizasyon şebekesi çalışmamız, hemen öncesinde biten ve bir IPA projesi olan Yağmur Suyu Şebekesi çalışmasının hemen ardından büyük bir hız kazanmıştır. Ekiplerimiz yurttaşlarımızın çalışmalardan asgari düzeyde etkilenmesi için kanalizasyon şebekesi çalışmalarına daha Yağmur Suyu Şebekesi çalışması devam ederken başlamıştır. Yağmur Suyu Şebekesi çalışması da yaklaşık 25 gün sürmüştür.” denildi.


Zeminin bazalt olması, bağlantı hatlarının zarar görmemesi için titiz bir çalışma yürütülüyor


Zeminin bazalt olması, 3 ila 5 metre gibi derinliklerde çalışma yürütülmesinin zaman aldığı, daha titiz bir çalışma gerektirdiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: “Derin bir hat üzerinde gerçekleştirilmesi nedeniyle, aynı hat üzerindeki içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, doğalgaz, elektrik ve Telekom ana hatlarının ve bağlantı hatlarının zarar görmemesi için çalışmamızı büyük bir hassasiyet içinde ilerletmekteyiz.”


‘Eski iki hat devre dışı bırakılacak’


DİSKİ açıklamasında, yurttaşların daha önce yararlandığı 35 yıllık iki ayrı kanalizasyon hattının kullanılamaz durumda olduğu, bu nedenle bu hatların iptal edileceği belirtilerek, “İki eski hattın devre dışı bırakılacak olması da çalışmanın daha kapsamlı yürütülmesini gerektirmiş, süreyi etkilemiştir. Ekiplerimiz çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması için mesai saatlerini de aşan zamanlarda çalışmıştır. Ancak bayram tatilinin araya girmesi çalışmayı kısa bir süre geciktirmiştir.” denildi.


‘Modern bir cadde olacak’


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çalışmanın tamamlanmasıyla İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi’nde  hem Yağmur Suyu Şebekesi’ne hem de eski kanalizasyon hatlarının iptal edildiği yeni ve modern bir kanalizasyon şebekesine sahip olacaktır. Yeni altyapı ile birlikte kışın yağan sağanak yağmurlar sonrası olası su baskınları sona ermiş olacak. Bu da hem yurttaşlarımızın gündelik hayatını kolaylaştıracak hem de esnafımızın ticari faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir.”


 


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön