26 / 04 / 2024

DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmalara başlandı!

DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmalara başlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DiyarRay Tramvay Hattı'nı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.



Artan nüfusa paralel olarak vatandaşların kaliteli ulaşımdan faydalanabilmeleri için Ulaşım Ana Planı hazırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte önemli yatırımlara imza atacak. Ulaşım Daire Başkanlığı, 2024 hedefi bağlamında DiyarRay Tramvay Hattı'nı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; kentte ulaşım alanında nefes aldıracak tramvay projesinde iniş ile binişlerin yapıldığı 23 istasyon bulunacak. Toplam 14.1 km uzunluğundan oluşacak DiyarRay Tramvay hattı, Fiskaya'dan başlayacak ve DağkapıAli Emiri Cad- Hintlibaba Cad.-Kışla Cad.Ekinciler Cad-Ofis Köprülü Kavşağı-Turgut Özal Bulvarı-Diclekent Bulvarı-Mastfros Cad-Lalegül Bulvarı'nı takip ederek Araştırma Hastanesi'nin arkasında oluşturulacak olan depo sahasında son bulacak.

DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmalara başlandı!

GÜNDE 131 BİN YOLCU TAŞIYACAK

2024 yılında hizmete sunulması amaçlanan yeni tramvay hattı günlük ortalama 131 bin 25 kişiyi taşıyacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ana Planı çerçevesinde 2035 ve 2040 hedefleri doğrultusunda kentte 2 farklı metro hatti kuracak. İnşa edilecek metro hatları kenti ulaşım alanında rahatlatacak ve yeni ulaşım ağlarından günlük 256 bin 304 yolcu yararlanacak. Metro ağlarının toplam uzunlukları 36,5 kilometreden oluşacak ve bu hatlarda yolcu iniş ile binişlerinin yapıldığı toplam 24 istasyon yer alacak. Metro hatlarının başlangıç durakları Dağkapı ve Dicle Üniversitesi olacak. Hatlar Şanlıurfa Yolu ve Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde son bulacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bir adresten farklı bir adrese ulaşımlarını en kısa sürede gerçekleştirebilmeleri için Ulaşım Ana Planı'nda transfer merkezlerini belirleyerek yolcu potansiyelini göz önünde bulundurarak omurga hatlar (ana hatlar), kentsel hatlar, kırsal hatlar,transit hatlar, besleme hatları ve ilçe hatlarını yeniden düzenleyecek.

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!


Geri Dön