28 / 03 / 2024

Kocaeli tramvay projesi için çalışmalara başlandı!

Kocaeli tramvay projesi için çalışmalara başlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmaları tamamlanan Sekapark-Otogar arası tramvay projesi çalışmaları için ve birçok farklı noktadaki yeni kavşak ve yol yapımı projeleri için çalışmalara başladı.




Yol medeniyettir ilkesinden hareketle kentin vizyonunu genişletecek ulaşım yatırımlarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kente dünya standardında ulaşım imkanları kazandırmaya devam ediyor. Ulaşım imkanlarının konforlu ve rahat sağlanması için birçok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmaları tamamlanan Sekapark-Otogar arası tramvay projesi çalışmaları için ve birçok farklı noktadaki yeni kavşak ve yol yapımı projeleri için çalışmalara başladı.


1820 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YOL YAPILDI


Gerek toplu ulaşımın gerekse şehir içi, ilçeler arası ve köylerde ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanması için bin 820 kilometre yol yapan Büyükşehir, 46 adet köprü ve tünel projesini tamamladı. İzmit, Başiskele ve Kartepe’nin kesiştiği noktada yaşanan trafik sorunu çözüme kavuşturacak Goodyear Kavşağı projesi de tamamlanma aşamasına yaklaştı.


7 BİN 340 ARAÇLIK OTOPARK


Kent genelinde 7 bin 340 araçlık otopark halkın hizmetine sunuldu. Ulaşımın yanı sıra araç otoparkı ihtiyacını da büyük ölçüde çözen Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasının arkasındaki yaklaşık 5 bin araçlık otoparkta ücretsiz olarak hizmet veriyor.




TOPLU TAŞIMADA MODERN BİR YAPI


Çevreci doğalgazlı otobüslerin hizmet verdiği Kocaeli’nde elektronik bilet sistemi, sinyalizasyon komuta merkezi ve toplu taşıma kontrol sistemi kuruldu. Yol, kavşak ve tünellerin yanı sıra toplu taşımada da köklü değişiklikler ile toplu taşımaya modern bir yapı kazandırıldı.



ÇEVRECİ DOĞALGAZLI OTOBÜSLER


2023 Ulaşım Master Planı çerçevesinde toplu taşımada büyük bir dönüşüm ve değişimi başlatan Büyükşehir Belediyesi, CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) yakıt sistemli, klimalı ve tam alçak tabanlı otobüsler ile hem çevreci hem de modern ulaşım çağını başlattı. Büyükşehir Belediyesi, çevreci, engelli binişine uygun araçlar ile modern ve kaliteli ulaşım hizmeti sunuyor.


KONFORLU ULAŞIM


Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde ulaşım ağını sorunsuz hale getirmek amacı ile bir yandan dev yatırımlar hayata geçirirken bir yandan da ulaşım araçlarını daha konforlu hale getiriyor. Vatandaşların kaliteli ulaşım yapmaları amacı ile şehir içi araçlarını doğa dostu doğalgazlı otobüslerle yenileyen Büyükşehir, otobüslerde ücretsiz internet hizmeti de sağlıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön