16 / 04 / 2024

DKY İnşaat kentsel dönüşüm kapsamında 750 adet konut ve ofis inşa edecek!

DKY İnşaat kentsel dönüşüm kapsamında 750 adet konut ve ofis inşa edecek!

DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da farklı noktalarda hayata geçireceği 2 bin 750 adet konut ve ofis projesi için düğmeye bastı. Şirket, projelerden 2.4 milyar lira ciro bekliyor...



DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da farklı noktalarda hayata geçireceği 2 bin 750 adet konut ve ofis projesi için düğmeye bastı. Şirket, projelerden 2.4 milyar lira ciro bekliyor.


İbrahim Dumankaya Holding bünyesindeki DKY İnşaat, İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. Şirket, 'Yeniden İstanbul' markasıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde 2 bin 750 adet konut ve ofis projesini hayata geçirecek. Bu yıl içerisinde 6 projeyi satışa sunmayı planlayan DKY'nin ciro beklentisi ise 2.4 milyar lira. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projelerin Yenisahra, Göztepe, Tuzla Aydınlı, Sultanbeyli, Maltepe ve Kartal'da yapılacağını söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında Yenisahra'da 238 bin metrekare arazi üzerinde çalışma yaptıklarını anlatan Dumankaya, "Projenin 30 bin metrekarelik ilk etabında yaklaşık bin 500 konut yapacağız. Toplamda 5 etap olarak planladığımız yatırımın cirosu ise 900 milyon lira olacak" dedi. 


TALEP TOPLAMAYA BAŞLADI 

Göztepe'de bir ofis projesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Ali Dumankaya, buranın satış gelirinin 500 milyon lira olduğunu söyledi. Dumankaya diğer yatırımlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Tuzla'da 750 konutluk başka bir yatırımımız var. 250 milyon lira satış hedefimizin olduğu projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tip daireler yapacağız. Mayısta satışa sunacağız. Sultanbeyli'de 550 milyon liralık karma, Maltepe'de 160 milyonluk 300 konutluk dönüşüm projesi üzerinde çalışıyoruz. Kartal'da yapacağımız 200 konutluk bu yatırım da mayısta satışa çıkacak. 50 milyon liralık satış beklediğimiz bu projede 200 konut ve 4 bin metrekarelik ticari alan var. Kartal ve Tuzla'da ön talep almaya başladık." 


20 PROJE YOLDA

İstanbul'da her iki yakada 20 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ali Dumankaya, "Kağıthane, Güngören ve Haliç bölgelerinde de çalışmalarımız devam ediyoruz. İlerleme kaydettikçe o projelerimizi de açıklayacağız. Bu yıl tanıtımını yapacaklarımız Anadolu Yakası'ndakiler" şeklinde konuştu.


KİRA GİBİ AİDAT OLMAYACAK

Ali Dumankaya, kentsel dönüşüme odaklandıkları için 'Yeniden İstanbul' adıyla bir marka oluşturduklarını söyledi. Dumankaya, "Özellikle 'kat be kat' karşılığını verebilecek bir sistem oluşturduk. İnsanlara sadece daire değil, bir yaşam alanı vermek istiyoruz. Kente değer katmak bizim için kritik öneme sahip. Mahalle teması ise olmazsa olmazımız. Özellikle Yenisahra projesinde bu temayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Proje geliştirirken aidat meselesini iyi düşünüyoruz. Kişilerin kira öder gibi aidat ödemeyeceği projeler geliştirmek üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.


12 bin kişiyle görüştük

DKY İnşaat olarak kentsel dönüşümle ilgili bugüne kadar 12 binden fazla kişiyle görüştüklerini belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya şunları anlattı: "Bu gerçekten zor bir iş. Herkes eski evinin yerine aynı büyüklükte yeni bir ev istiyor. Büyük mutfak ve daire planı insanlar için çok önemli. Biz kentsel dönüşüme hiçbir zaman 'karşımızdaki binayı yıkıp beton bir yapı' yapmak olarak bakmıyoruz. Kültürel bir yapı, bir sosyal doku var. Bunları göz önünde tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu iş tek taraflı bir iş değil."


Sabah Gazetesi 


Geri Dön