27 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz desteği ne zaman yatar? e-Devlet doğal gaz yardımı başvurusu...

Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz desteği ne zaman yatar? e-Devlet doğal gaz yardımı başvurusu...

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik verilecek doğal gaz yardımı başvuruları başladı. e-Devlet kapısı üzerinden alınacak başvuruların ardından doğal gaz yardımı alma hakkına sahip olan vatandaşlar, 450 TL ile bin 150 TL arasında destekten faydalanacak.



Doğal gaz fatura desteği ile ilgili konuşan Bakan Yanık, destekten yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden yapabileceğini söyledi. e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek, doğal gaz fatura yardımı PTT aracılığıyla vatandaşlara ödenecek.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteğinde başvurular, 2 Mart 2022 Çarşamba günü itibarıyla başladı. Doğal Gaz Tüketim Desteğine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destekten faydalanmak isteyen vatandaşların, sistem üzerinden bakanlık tarafından sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabileceğini açıkladı.

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Ödemelerin Mart ayı içinde yapılacağına dikkati çeken Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz yardımının 450 Türk lirası ile bin 150 Türk lirası arasında değişeceğini söyledi.

DOĞAL GAZ YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

647 ilçe/beldede ikâmet eden ve doğal gaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların destekten faydalanabileceğini vurgulayan Bakan Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteğini faturalı ve ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verileceğini belirterek, ihtiyaç sahibi vatandaşların, e-Devlet kapısı üzerinden yaptıkları başvuruların onaylanmasıyla birlikte hak sahipliği bulunan vatandaşların PTT’ye giderek faturalarını ibraz etmesiyle destekten faydalanabileceğini söyledi.

Yanık, diğer taraftan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların da destek miktarının kartlarına yatırılacağını açıkladı. 

SAĞLIK RAPORUNA GÖRE YÜZDE 5 EK ÖDEME VERİLECEK

Sağlık raporu olan kronik hastalara ya da hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacağı bilgisini paylaşan Yanık, vatandaşların başvuru esnasında hastalığına dair raporlarını sisteme işlemesi gerektiğini kaydederek, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 ödeme yapılacağını duyurdu.  

Yanık, ödemesini kendi yapamayacak durumdaki yaşlı ve engelli vatandaşların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonelerin faturasını ve kimliğini ibraz etmesi durumunda destekten faydalanabileceklerini açıkladı.

 Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz desteği ne zaman yatar? e-Devlet doğal gaz yardımı başvurusu...

DOĞAL GAZ FATURA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Elektronik olarak alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından detaylı inceleceğine dikkati çeken Yanık, yapılacak değerlendirmelerin ardından başvurusu kabul edilen vatandaşların destekten yararlanacağını vurguladı.

DOĞAL GAZ FATURA YARDIMI BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

100 TL ve üzeri doğal gaz faturası gelenler dikkat! Siz de faydalanabilirsiniz..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön