25 / 04 / 2024

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.



Kıbrıs Kanyonu Kentsel Tasarım Projesi 1. Çalıştayı düzenlendi. Mamak Belediyesi'nde yer alan çalıştaya, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, akademisyenler, mühendisler, mimarlar ve bölge sakinleri katılım gösterdi.
 
Hürriyet Hazetesi'nde yer alan habere göre; Mamak'ta Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyleyen Başkan Köse, çalışmalara başladıklarını ifade etti. Doğal yaşamın tamamen korunup gerekli çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Köse şu ifadeleri kullandı: “Kıbrıs Kanyonu, 3. derece doğal sit alanı ve 1. derece arkeolojik sit alanı olduğu için ilçemiz adına önemli bir kazanım olacak. Bu kazanımın kalitesini artırmak içinde çalıştaylarımızı düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. Sadece Mamak'a değil Ankara'ya hitap edecek ve uzunluğu 5.5 kilometre olan Kıbrıs Kanyonu projemiz ile vatandaşlarımız toprakla baş başa vakit geçirebilecek.

 Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

DOĞA SPORLARI DA OLACAK

Proje tamamlandığında bünyesi içerisinde yer alan gençlik kampları, doğal yürüyüş alanları, seyir terasları, köprüler, hayvan besleme ve yaşam alanları, yeme-içme mekânları bulunacak. Doğa sporlarına da olanak sunacak projemizde adrenalin tutkunları kaya tırmanışı, zipline gibi çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştirilmesi planlanıyor. 1. derece arkeolojik sit alanı olan Kıbrıs Kanyonu'nda eğitim için araştırma gezileri yer alacak. Ziyaretçiler birçok endemik bitki ve hayvan türünü doğal ortamında görme şansı da yakalayacak.”


Geri Dön