20 / 04 / 2024

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla doğal sit alanı olan Nevşehir'in Göreme beldesinde, kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediliyor. Bölgede imar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerinin devam ettiği açıkladı.



Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla doğal sit alanı ilan edilen Nevşehir'in Göreme beldesinde imar barışı kapsamında kaçak yapılaşmayla mücadele ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Göreme'de 31 Aralık 2017'den sonra inşa edildiği ve imar barışı uygulamasına dahil olmadığı tespit edilen bir yapının üzerinin toprakla örtüldüğü tespit edildi.

İmar barışı kapsamında ilgili kurumların denetimlerinin devam ettiğini açıklayan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bölgede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ve kanunlar kapsamında sürecin aksamadan devam ettiğini söyledi. 

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!

İmar barışı fırsatçıları

Cingil, şu şekilde konuştu: "Belediyeler ve ilgili kurumların denetimleriyle tespit edilen yapılar var. Bu yapıların sahiplerine tebliğ gönderiliyor, ardından mahkeme süreci başlıyor. Mahkemeden çıkan karar neticesinde ise kaçak yapılar yıkılıyor. İlk yıkım bilindiği gibi geçen hafta gerçekleştirildi. Kanunlara aykırı olarak yapıldığı belirlenen yapıların üstünü toprakla örtmek neticeyi değiştirmez. Kaçak yapılaşmada kanuna aykırı davrananların kaçışı yok. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gereği neyse, hukuki boyut içinde icra edilecektir."

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Doğal sit alanlarında kaçak yapılaşma mücadelesi!


Geri Dön