26 / 04 / 2024

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!

Yüksek gelen doğalgaz faturalarından sonra hükümet yetkilileri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara doğalgaz fatura desteğinde bulunacaklarını açıkladı. İşte detaylar...



Yüksek gelen doğalgaz faturalarından sonra hükümet yetkilileri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara doğalgaz fatura desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Peki doğalgaz fatura destekleri 2022 yattı mı? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımı başvuru koşullarını ve başvuruya dair tüm detayları vatandaşlarla paylatı. İşte e Devlet doğalgaz yardımı başvuru detayları...

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!

Doğalgaz faturası destek başvuruları başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gerçekleştirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların başladığını duyurdu! Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapacağına değinen Bakan Yanık, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" diye konuştu.

Doğalgaz faturası destek ödemesi ne kadar?

Yapılacak yardım ödemelerinin Mart ayı içerisinde gerçekleşeceğini belirten Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek" diye açıkladı.

Yardımdan kimler faydalanabilir?

Durumu faturaları ödemeye uymayan uygun olamayan ve doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten faydalanabileceğini söyleyen Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı:

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!

Doğalgaz destek ödemeleri nasıl yapılacak?

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

Sağlık raporuna göre ekstra ödeme

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı yaşayan vatandaşlar için ek ödeme olacağını söyleyen Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız” diye konuştu.

Doğalgaz fatura desteği 2022 yattı mı? eDevlet ile 2022 doğalgaz fatura yardımı başvuru şartları!

Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız” dedi

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Elektronik ortamda yapılacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kontrol edileceğinin altını çizen Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak" diye ifade etti.

Doğalgaz faturası desteği başvurularında son dakika! 1.150 TL yardım almak için...

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön