26 / 04 / 2024

Doğru ısı yalıtımı ile çatı katı yaşam süresini uzatın!

Doğru ısı yalıtımı ile çatı katı yaşam süresini uzatın!

Braas, çatıların ısı yalıtım performansını en yüksek düzeyde tutan ve enerji verimliliğini arttıran ısı yalıtım çözümleri Thermomanto, Unitherm Sistem Box ve Thermomanto Roof-300 ile çatı katlarında dört mevsim yaşam konforu sağlıyor.



Yapılan araştırmalara göre yapılardaki ısı transferinin çatılardan gerçekleşen kısmı, toplam ısı kaybının dörtte birine ulaşabilmektedir. Bu nedenle çatılarda ısı yalıtım performansını arttırmada, “doğru ısı yalıtım” uygulamaları son derece önemlidir. Doğru seçimler ve bilgiye dayalı uygulamalar ile binalarda anlamlı enerji tasarrufları sağlanabilmektedir. 


Çatılarda ısı yalıtımı konusunu öncelik olarak belirleyen ve bu konuda yenilikçi çözümleri ile dikkat çeken Braas; geliştirdiği yüksek performanslı çatı mantolama sistemleri ile hem çatılarda ısı köprüleri oluşmasını önlüyor hem de çatıların ısı yalıtım performansını arttırıyor. Enerji verimliliği artan çatılar sayesinde, ısıtma ve soğutma için harcanan bütçeler azalıyor, çatı katları keyifli ve konforlu yaşam alanlarına dönüşüyor.


Braas, güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto ile ısı yalıtım levhasını gerçek bir sisteme dönüştürüyor. Thermomanto üzerindeki yatay kanallar, herhangi bir altyapı hazırlığına gerek kalmadan kiremit montajının yapılmasına izin veriyor. Bu yatay kanallar aynı zamanda yerleşimin hızlı ve düzgün olmasını da sağlıyor.  Thermomanto’ nun dikey kanalları ise, kiremit altının etkin ve sürekli olarak havalandırılmasına imkan veriyor. 


Braas, Thermomanto’ nun yanı sıra Unitherm Sistem Box ve Thermomanto Roof-300’ü de ısı yalıtım çözümleri arasında sunuyor. Braas ısı yalıtımı ürün gamındaki tüm ürünler 300 kPa basma mukavemetine sahip olup, bu yüksek basma mukavemeti sayesinde kar, rüzgar ve öz ağırlık gibi yüklere karşı yapısal bütünlüğünü koruyabiliyor. Özel zırhlı yüzey kaplaması ise suya ve neme karşı maksimum koruma sağlıyor.  CE belgesine sahip bu ürünler, uzun yıllar ilk günkü gibi kullanılabiliyor.


Braas ısı yalıtım çözümleri, enerji verimliliğini arttırarak evinize değer katarken, çatı katlarında dört mevsim ideal yaşam konforu sağlayacak bir ortamın da oluşturulmasına da yardımcı oluyor. Böylece çatı katları tüm yıl boyunca rahatlıkla kullanılabilir duruma getiriliyor, çatı katındaki yaşam süresi uzuyor.



Geri Dön