19 / 04 / 2024

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.



Bilindiği üzere topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin nüfusunun yüzde 97’si de bu alanlarda yaşıyor. Türkiye’deki yapıların yaklaşık olarak yüzde 90’ı betonarmeden oluşuyor ve betonarmenin sağlam kalabilmesi yapı sektörünün gündeminde bulunan en önemli konulardan biri. Betonun içindeki demirin (donatının) sudan korunması ise hayati öneme sahip. Betonarme binalar, yapının kendi ağırlığına, hareketli yükler, kar, rüzgâr, gibi doğal durumlara ve deprem yüklerine göre projelendiriliyor. Betonda meydana gelebilecek çatlaklardan giren su korozyona dolayısıyla demirin (donatının) paslanmasına sebep oluyor. Paslanan demir (donatı) yapının mevcut yüklerini taşıyamayacak duruma geliyor ve yapının yıkımına giden süreçci böylece başlıyor.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Binalarda korozyon, taşıyıcı sistemin gücünün azalmasında ve hasar oluşmasında birinci derecede etkili oluyor. Binalarda yapı elemanlarının çeşitli yollarla nem ya da su etkisinde kalması korozyona sebep olurken binanın dayanıklılığı risk taşımaya başlıyor.  

YAPILAR SUDAN KORUNMALI

Riskin önlenebilmesi, yeni inşa edilecek olan binaların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarlarında, çatılarında, balkon ve ıslak hacimlerinde yapılacak su yalıtımı ile sağlanabiliyor. İşte bu nedenle yapıların sudan korunması çok önemli.

Onduline Avrasya’nın su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve deprem güvenliğini sağlamada baş rol oyuncularından biri oluyor. Düz veya eğimli çatılarda, teras, bodrum, havuz, otopark gibi alanlarda kullanılan Bituline, özel mühendislik gerektiren karayolları, köprüler gibi birçok yerde de tercih edilen bir ürün. Zor hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olan ürün, kusursuz koruma da sağlıyor. Detay noktalarında doğru uygulama ile ek yerlerinden dahi su geçirmezliği ile bilinen Bituline su yalıtım membranları, çok düşük sıcaklıklarda bile esnekliğini koruyor, çatlama yapmıyor, yüksek ısıda yumuşamıyor, deforme olmuyor.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

SİSTEM BITULINE İLE GARANTİLİ ÇÖZÜM

Korozyonun hızlanmasına sebep olan etkilerin başında, betonarmenin su ve oksijen etkisinde kalması halinde ortamdaki kirli hava ve sıcaklığının artması geliyor. Korozyon oluşmasının en önemli sebebi yapı temellerinde su yalıtım sisteminin bulunmaması ya da mevcut sistemin yetersiz olmasıdır.

Prima, Extra ve Maxima olmak üzere üç farklı seriden meydana gelen Bituline, su yalıtımı uygulanan alanlarda yüzde 100 su geçirmezlik özelliği ile sektöre üst seviyede çözüm getiriyor. Her bir ürününü sistem olarak hizmete sunan Onduline Avrasya’nın geniş ürün yelpazesi, alüminyum ve mineral kaplı ürünlerindeki zengin renk seçenekleri bulunan Bituline su yalıtım membranları, sağlam, esnek ve uzun ömürlü bir çözümle sektörde fark yaratıyor.

 

Eviniz depreme dayanıklı mı?


Geri Dön