24 / 04 / 2024

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Doğu Akdeniz Terminali açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Terminali’nin açılış törenine katıldı.


Yeni Terminal Sahası’nda gerçekleştirilen açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, PSA Avrupa&Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang ile kent protokolü katıldı.


Mersin limanının genişletilmesine yönelik yapılan çalışma sayesinde dünyanın en büyük gemileri Mersin limanına giriş yapabilecek.


Mersin’e katma değer sağlayacak böyle güzel bir limanın açılışında bulunmaktan Mersinliler adına büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Mersin her geçen gün biraz daha gelişiyor, biraz daha değişiyor. Sizlerin katkılarıyla önündeki problemleri aşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Mersin Allah’ın özene bezene yarattığı, sadece kağıt üstünde değil, uygulamada da gördüğümüz konumuyla bir yeryüzü cenneti. Bizler de bu kente hizmet etmekten, bu kentte yaşayan insanları ve onların mahalli müşterek ihtiyaçlarını ortadan kaldırmaya gayret etmekten çok büyük bir onur duyuyoruz” dedi.



Başkan Kocamaz, bugün gerçekleştirilen açılışın ülkenin geleceği ve kalkınması için önemli olduğunu söyleyerek, “Her zaman her yerde söylediğimiz gibi bu ülkenin geleceği için ve bu ülkenin kalkınması için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Tabi ki bu kadar yatırımın içerisinde biz ve Mersin halkı bu limanın özellikle de trafikle ilgili problemlerinin cefasını çekiyoruz. MIP’nin de Mersin’e daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette bizim de bu yatırımların önünü açmamız gerekir ama Mersin’in problemlerine MIP’nin de aynı sorumlulukla yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 


Başkan Kocamaz, “Mersin İdman Yurdumuzu MIP Üstlensin”

MIP’nin yatırımları içerisinde spora fazla yer verilmediğine dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Burada bu fırsatı bulmuşken söylemek isterim ki yatırımların içerisinde hastane var, farklı yatırımlar var ama ben sporu göremedim. Benim önerim Mersin İdman Yurdumuzu MIP üstlensin ve ismini de MIP Mersin İdman Yurdu olarak devam ettirsin. Şimdiden bu konuya sıcak bakacaklarını düşünüyorum. Hem Sayın Valimizin, hem Sayın Bakanımızın, hem de benim başımı ağrıtan bu konuyla ilgili kendilerinden destek beklediğimizi belirtmek istiyorum. Bu kadar yatırımın içerisinde inanın Mersin İdman Yurdu belki şu denizde bir damla gibi olacaktır. Ama bu desteğin hem kente hem de MIP’ye katkısı önemli olacaktır diye düşünüyorum. Bu yeni kurulan liman hattının Mersinimize, ülkemize, insanlığa ve özellikle de MIP ve PSA camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Plaket töreninde projeye verdikleri desteklerden dolayı MIP Genel Müdürü Frans Jol, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a; Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a; PSA Avrupa&Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang ise Vali Özdemir Çakacak’a plaket verdi. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön