28 / 03 / 2024

Doğu Mobilya Çorum'da üretim tesisi kurmayı planlıyor!

Doğu Mobilya Çorum'da üretim tesisi kurmayı planlıyor!

Doğu Mobilya, 2 milyon dolarlık yatırımla Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim tesisi kurmayı planlıyor. 2015 yılına kadar faaliyete almayı planladığı bu tesisle seri üretime geçmeyi amaçlayan firma, aynı zamanda ihracat yapmayı da hedefliyor




Ahşap mobilya alanında kişiye ve alana özgü üretim yapan Doğu Mobilya, 2 milyon dolarlık yatırımla Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim tesisi kurmayı planlıyor. 2015 yılına kadar faaliyete almayı planladığı bu tesisle seri üretime geçmeyi amaçlayan firma, aynı zamanda ihracat yapmayı da hedefliyor. Özellikle mutfak ahşabı alanında uzmanlaştıklarını belirten Doğu Mobilya Genel Müdürü Adnan Tığlı, bu yıl Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile ortaklaşa yürüttükleri projede üretim bantlarını bilgisayar kontrollü yeni makineler ile geliştirdiklerini söyledi. Bu yatırımla beraber istihdamlarında yüzde 20 oranında artış sağladıklarının altını çizen Tığlı, aynı zamanda üretimlerine ekledikleri ahşap CNC işleme makinesi ile tasarımlarına farklılık katma imkanı yakaladıklarını ve yeni kapak modelleri tasarlamak üzere Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Ayrıca üretime kattıkları bir diğer makine olan çoklu kesim panel ebatlama makinesi ile daha önceleri yaptıkları 30 metrekarelik mobilya imalatını yüzde 80 oranında artırdıklarını bildiren Tığlı, "Üretim kapasitemizde yakaladığımız bu artışla daha önce talep olmasına rağmen cevap veremediğimiz lüks konut projelerini de üstlenebildik. 2013, Doğu Mobilya için yeni atüımlar gerçekleştirme anlamında verimli bir yıl oldu. Hazırlamış olduğumuz orta vadeli yatırım planına uyumlu bir şekilde çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz" dedi. Bu kapsamda 2 milyon dolarlık yatırımla Çorum OSB'de üretim tesisi kurmayı planladıklarını anlatan Tığlı, 2015 yılma kadar faaliyete almayı planladıkları bu tesisle seri üretime geçmeyi amaçladıklarını aktardı» Üretimlerini güçlendirdikten sonra ise diğer bölgelere açılmayı ve ihracat yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Tığlı, aynı zamanda istihdamlarını da artıracaklarını söyledi. 

Proje sunum hizmeti veriyor Doğu Mobilya'nın, 1964 yılından bu yana ahşap mobilya alanında kişiye ve alana özgü üretim faaliyetinde bulunduğunu kaydeden Adnan Tığlı, mutfak alanında gösterdikleri uzmanlık ve tecrübeyle proje bazlı butik işlerde bölge mobilya sektörünün önde gelen firmalarından biri olduklarını iddia etti. Kaliteye ve satış sonrası hizmete önem verdiklerine değinen Tığlı, tasarım ekipleriyle müşterilerine özel dizayn edilen odalarında proje sunum hizmeti verdiklerini aktardı. Mobilya sektörünün aranan markası olabilmek ve Türk mobilya sektörünün hak ettiği şekilde diğer ülke pazarlarından pay alabilmesi için tasarıma ağırlık verilmesi gerektiğine de dikkat çeken Tığlı, dünya pazarında ülkelerin rekabet gücünde en etkili rolün, modern tasarıma verilen önemden geçtiğini savundu. Tasarımın gelişmiş ülkelerde önemli görülürken, Türkiye'de ise etkin olmadığını söyleyen Tığlı, "Firma olarak tasarıma önem veriyoruz. Çünkü tasarım yeteneğimiz ne kadar yüksekse biz de o kadar rekabetçiyiz. Bu yüzden elimizden geldiğince tasarım gücümüzü geliştirmeye gayret ediyoruz. Ülkemizde tüketici kesim artık daha bilinçli, kaliteli malzeme, modern tasarımlar ve kişiye özel mobilyaları tercih ediyor" şeklinde konuştu.


Dünya


Geri Dön