25 / 04 / 2024

Doğuş Grubundan Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği için proje!

Doğuş Grubundan Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği için proje!

Doğuş Grubu, Muğlanın Bodrum ilçesindeki Bodrum Kalesi sınırları içinde yer alan ve konser alanı olarak kullanılan Kuzey Hendeğini, 12 ay kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir alan olarak kullanılması için çalışma başlattı



Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu CEOsu Hüsnü Akhan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve beraberindekiler, Saint Jean Şövalyeleri tarafından 1406-1523 yılları arasında inşa edilen Bodrum Kalesi içinde yer alan Kuzey Hendeğini gezdi. Şahenk ve Akhan, Mehmet Kocadondan bölgeyle ilgili bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Hüsnü Akhan, yaptığı açıklamada, Bodrumun mekan, iklim ve tarihsel açıdan çok önemli bir yer olduğunu söyledi. Bu nedenle Kuzey Hendeğinde yeni bir proje uygulamaya karar verdiklerini anlatan Akhan, "Dolayısıyla buranın 12 ay yaşayan, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir organizasyon çatısı altında işletilmesi ve Bodrumu seven sanatseverlere kazandırılması lazım" diye konuştu.

Akhan, Kuzey Hendeğinin konser alanının bulunduğu, resim ve heykel sergilerinin yer aldığı, 12 ay program çerçevesinde faaliyet gösterecek bir alan olarak kullanılacağını bildirdi.

Kuzey Hendeği için proje hazırlandığını ve proje üzerinde mimarlarla çalışmaların devam ettiğini belirten Akhan, çalışmaların turizm sezonunun başına yetişmesinin zor olduğunu kaydetti.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız ise kullanım hakkı 2016 yılına kadar Bodrum Belediyesinde olan Kuzey Hendeğinin önemli bir kültürel dokuya sahip olduğunu ifade etti.

Hazırlanacak projenin Muğla Anıtlar Kurulundan geçmesi gerektiğine işaret eden Yıldız, projeyle Kuzey Hendeğinin kültürel ve sanatsal etkinliklere daha fazla ev sahipliği yapabilecek bir konuma gelebileceğini söyledi.
AA


Geri Dön