25 / 04 / 2024

Doğuş GYO'nun imar davasında temyiz talebi reddedildi!

Doğuş GYO'nun imar davasında temyiz talebi reddedildi!

1/5.000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına karşı açılan davada Doğuş GYO'nun temyiz talebi reddedildi.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) daha önce özel durum açıklaması yoluyla kamuya duyurulan ve henüz sonuçlanmamış hususlar hakkında açıklama yaptı.

30 Nisan 2020 tarihli ÖDA güncellemesi ile duyurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak kesinleşmiş ve 12 Mart 2014 tarihinde askıya çıkarılmış olan 1/5.000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına karşı Doğuş GYO'ya yapılan itiraz ve düzeltme talebinin reddi sonrasında, söz konusu imar planının yürütmesinin durdurulması ve iptali  istemiyle İstanbul 2 İdare Mahkemesinde açılan davada, davanın reddine dair karar 29 Şubat 2016 tarihinde tebliğ edildi. Şirket, İstanbul 2 İdare Mahkemesi'nin kararına karşı temyiz yoluna başvuru yaptı. Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı'nın 23 Şubat 2021 tarihinde tebliğ ettiği kararına göre ise, temyiz talebi reddedildi ve İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin kararının onanmasına karar verildi. Yasal süresi içinde karar düzeltme yoluna başvurulacak olup hukuki süreç devam ediyor.

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması:
SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23üncü maddesinin 7nci fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır.

30.04.2020 tarihli ÖDA güncellemesi ile duyurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak kesinleşmiş ve 12 Mart 2014 tarihinde askıya çıkarılmış olan 1/5.000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına karşı Şirketimizce yapılan itiraz ve düzeltme talebinin reddi sonrasında, söz konusu imar planının yürütmesinin durdurulması ve iptali  istemiyle İstanbul 2 İdare Mahkemesinde açılan davada, davanın reddine dair karar 29.02.2016 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiştir. İstanbul 2 İdare Mahkemesi'nin kararına karşı temyiz yoluna başvurulmuş olup, Danıştay 6. Dairesi Başkanlığı'nın 23.02.2021 tarihinde tarafımıza  tebliğ edilen kararına göre ise, temyiz talebimiz reddedilmiş ve İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin kararının onanmasına karar verilmiştir. Yasal süresi içinde karar düzeltme yoluna başvurulacak olup hukuki süreç devam etmektedir.


Geri Dön