28 / 03 / 2024

Doğuş Holding Galataport ihalesinde ödemeyi erken yapacak!

Doğuş Holding Galataport ihalesinde ödemeyi erken yapacak!

Doğuş Holding’ in, geçen yıl mayıs ayında 702 milyon dolar teklifle kazandığı Galataport ihalesinde ödemeyi gününden önce 1 hafta erken ve peşin olarak yapacağı belirtildi...



Doğuş Holding’in, geçen yıl mayıs ayında 702 milyon dolar teklifle kazandığı Galataport ihalesinde ödemeyi 1 hafta erken ve peşin olarak yapacağı belirtildi.


17 Aralık’ta başlayan seçim ayarlı operasyonun etkisiyle özelleştirmelerde erteleme yaşanırken, iş dünyasının Türkiye ekonomisine güveni artarak devam ediyor. Doğuş Holding, geçen yıl 702 milyon dolarlık teklifle kazandığı Galataport ihalesinde ödemeyi gününden önce yapacak. Galataport, olarak bilinen Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait İstanbul Salıpazarı Liman Sahası’nın özelleştirme ihale geçen yıl mayıs ayında yapılmıştı. Açık artırmanın başlangıç tutarı 701 milyon dolar olurken Doğuş Holding, 702 milyon dolarlık teklifle Galataport ihalesini kazandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile temasa geçen Doğuş’un, 18 Şubat’a kadar imza süresi olmasına rağmen ödemeyi haftaya gerçekleştireceği belirtiliyor. Bir hafta içerisinde 702 milyon dolarlık ödemenin yapılması planlanıyor. Finans sektöründen edinilen bilgilere göre ödemenin tamamının peşin olarak yapılması üzerinde duruluyor.


Gelecek hafta yapacak


Ödemenin tamamının peşin olarak yapılmasına yönelik bir niyet olduğunu ifade eden üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Galataport ihalesinde 18 Şubat tarihine kadar imzaların tamamlanması gerekiyor. Ancak aldığımız bilgilere göre Doğuş Grubu, idare ile temasa geçmiş. Ödeme önümüzdeki hafta 10 Şubat tarihinde yapılacak gibi görünüyor” dedi.


İSTANBUL’A TURİZM DOPİNGİ


Özelleştirme sürecinin ardından yapılacak yeni yatırımla Galataport hem Türkiye hem de İstanbul’un turizmine büyük katkı sağlayacak. İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın, çağdaş limancılığın gereklerine göre işletilen prestijli kruvaziyer liman haline getirilmesi amaçlanıyor. Böylece İstanbul’un turizm potansiyeli ile Türkiye’nin turizm gelirlerinin daha da artırılması hedefleniyor.


Ercan Baysal/ Star Gazetesi 


Geri Dön