26 / 04 / 2024

Dolar kahini Remzi Özdemir, doların düşeceği son noktayı açıkladı!

Dolar kahini Remzi Özdemir, doların düşeceği son noktayı açıkladı!

Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, "Bu saatten sonra doları nasıl düşürecekler?" başlıklı yeni bir yazı kaleme aldı ve ekonomi yönetiminde neler yapılacağı açıklandı.



Bankacılık Denetlme ve Düzenleme Kurumu'Nun ticari kredilere yönelik aldığı sınırlama sonrasında döviz kısa bir süreliğine geri çekildi, fakat dolar ve euro yeniden yükselişe geçti. Peki hükümetin doları düşürmek için yeni bir adımı var mı? Dolar ile ilgili yaptığı isabetli tahminlerle bilinen Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, "Bu saatten sonra doları nasıl düşürecekler?" başlıklı yeni bir yazı kaleme aldı ve ekonomi yönetiminde neler yapılacağı açıklandı. Özdemir, doların kaç TL'ye kadar düşeceğini de açıkladı.

İşte Özdemir'in kaleme aldığı yazı:

Dolar kahini Remzi Özdemir, doların düşeceği son noktayı açıkladı!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu yeni bir karar aldı ve kasasında 15 milyon dolar ve üzerinde döviz bulunduran şirketlere bankaların kredi kullandırılmayacağını açıkladı.

Bu haberle beraber dolar 17.300 liradan 16.500 liraya çekildi. Pazartesi günü de borsada başta banka hisseleri olmak üzere pek çok şirketin hisse senedinde şok düşüş yaşandı.

O gün bugündür borsa düşüyor. Yabancı yatırımcılar adeta vebadan kaçar gibi borsadan sattı çıktı.

Tahminen 1 milyar dolara yakın satış yaptı. 1 milyar dolar çok mu demeyin, Türk piyasası için artık çok büyük para. Çünkü Türkiye'ye 1 cent bile girmiyor.

Tüm tersi yabancı iktisat dışı kararlardan korkup kaçıyor.

Tüm bunlar olurken BDDK dün bu kararda gevşemeye gitti. Ancak bu karar alınmadan önce gördük ki, dolar yeniden 17.300 seviyesini geçti.

Şimdi soruyorum: Bu kararı neden aldınız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön