19 / 04 / 2024

Dolar kahini Selçuk Geçer neyin fırlayacağını neyin çakılacağını açıkladı!

Dolar kahini Selçuk Geçer neyin fırlayacağını neyin çakılacağını açıkladı!

Selçuk Geçer, evi ve arabası olanlara uyarılarda bulunarak, doların gidişatı için de tarihi uyarılar yaptı.



Ekonomi dünyasında 'dolar kahini' olarak bilinen Selçuk Geçer, AKP hükümetinin ekonomi politiklarını eleştirdi ve dolar kurunda yaşanan yükselişin devam edeceğini savundu.

Dış ticaret açığına dikkat çeken deneyimli ekonomist, şu ifadeleri kullandı: 

“İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” 

“DOLARDAKİ ATEŞ HARLANACAK”

Yaşanan durum karşısında dolar kurunun fırlayacağını belirten Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” ifadelerini kullandı.

"YÜZDE YÜZ ARTIŞ GELEBİLİR"

Açıklamalarına devam eden Selçuk Geçer dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söyleyerek, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön