26 / 04 / 2024

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı sakin kapattı. Rusya Ukrayna savaşında ateşkes haberleri ve Rusya'ya yaptırımların artması dolar kuru üzerinde etkili oldu. Peki dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?



Şerife Aydın

Dolar kuru bu haftayı 14,78 liradan kapatırken,  dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 14,72  lira seviyesinde başladı. Dolar kuru haftanın diğer günlerinde ani iniş ve çıkışlar sergiledi. Hafta içinde neler yaşandı? Döviz piyasasının yönünü neler etkiledi? İşte bu haftanın dolar değerlendirmesi...

DOLAR YÜKSELMEYE DİRENİYOR

Dolar kuru haftaya Rusya Ukrayna arasındaki savaşın ateşkesi ile başladı. Pazartesi günü Kiev bölgesi tamamen Rus işgelinden temizlendiği  açıklandı. Rusya Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmelerin yerini olumlu gelişmelere bırakması dolar kurunun yönünü sabitledi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ya yönelik açıklanacak yeni yaptırımların, savaş suçları ile orantılı olması gerektiğini açıkladı. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını hızlı ve düzenli sıkılaştırmasına ilişkin endişelerin doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini belirtti. 

Dolar kuru bu haftayı nasıl geçirdi? Gelecek hafta dolar yükselecek mi, düşecek mi?

3 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını hızlı ve düzenli sıkılaştırmasına ilişkin endişelerin doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini belirtti. Fed'den gelen şahin mesajların ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi dün 2.660'a yükselerek 3 yılın en yüksek seviyesindeki pozisyonunu yeniledi. Dolar endeksi ise 99.752'ye ulaşarak 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Peki dolar haftaya nasıl başladı, nasıl kapattı? Dolar bu hafta kaç lira oldu? İşte haftalık dolar kuru değerleri...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön