19 / 04 / 2024

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirvenin görülmesi ile euro, sterlin ve euro tek tek dkülmeye başladı. Dolar piyasaları sallamay devam ediyor.



ABD doları karşısında diğer para birimlerinde sert değer kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Dolar/TL'de de dün gece 18,76 ile yeni zirve görüldü ve euro başta olmak üzere, sterlin ve yuan değer kaybetti.

Küresel piyasalarda, güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetlerinin resesyon endişelerini artırmasıyla düşük risk iştahı etkisi süreüyor.

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Merkez bankalarının geçen hafta agresif bir şekilde faizleri artırması ve yüksek faiz ortamının bir müddet daha süreceği sinyali vermesinin ardından küresel çapta dolar güçlenmeye başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön